Stubaki
21.11.2013. 3:43:47h
Andabak: Stubaki će biti gotovi za tri i pol godine
Iz projekta je izuzeta Specijalna bolnica, pa će se u prvoj fazi graditi tri hotela, eko - etno selo i aqua park, a u drugoj fazi i nova bolnica. Po završetku prve faze posao bi našlo nešto manje od 500 ljudi

- Zdravstveno-turistički projekt Stubičke toplice, zajednička investicija Krapinsko-zagorske županije i koncerna Sunce vlasnika Jake Andabaka, bit će gotova za tri i pol godine, najavio je jučer u Krapini Željko Kolar, zagorski župan.Kolar i njegov zamjenik Anđelko Ferek Jambrek te Vlasta Hubicki, predsjednica Skupštine KZŽ i načelnik S. Toplica Vladimir Bosnar, dogovorili su s Andabakom aneks ugovora koji će predložiti na usvajanje na idućoj Skupštini županije.

Velik dio već trebali završiti

Naime, s ovom investicijom se naveliko kasni jer je, prema ugovoru koji je županija sklopila s Andabakom još 2008. godine o izgradnji 110 milijuna eura vrijednog kompleksa, velik dio trebao biti gotov još na proljeće ove godine.

- Investicija nam je potrebna za razvoj turizma i gospodarstva, rekao je župan te dodao kako se veseli da će radovi krajem proljeća ipak početi. Koncern Sunce upravo je podnio zahtjev za građevinsku dozvolu s dokumentacijom vezanom uz ophodnu cestu koja će se prvo izgraditi. Riječ je o 1200 metara duge ceste s infrastrukturom za koju su, kaže Andabak, dobivene sve suglasnosti, a preostaje još završno projektiranje za sve ostale objekte. Prvi bageri za postavljanje komunalne infrastrukture najavljeni su u rano proljeće. U međuvremenu, iz projekta je izuzeta bolnica što znači da će se u prvoj fazi Stubaka izgraditi tri hotela, eko-etno selo i aqua park. Međutim, Andabak otkriva kako nije do kraja utvrdio izvore financiranja, ali zna da će 75 milijuna eura stajati izgradnja komunalne infrastrukture i hotela sa zimskom plažom, 15 milijuna eko selo, dok bi se u drugoj fazi gradila bolnica vrijedna 30-ak milijuna eura. Po završetku prve faze posao bi našlo nešto manje od 500 ljudi.

Ucjene vlasnika parcela

Istodobno naglašava kako njegov nedavni zakup Bizovačkih toplica u koje je najavio investirati više od 100 milijuna kuna, neće zaustaviti ili usporiti projekt Stubaki. Priznaje nadalje, imao je raznih problema već na početku realizacije projekta što je i uobičajeno kod tako velikih investicija. Bile su kaže tri izmjene DPU-a i na redu je četvrta, nisu mogli sa svim tamošnjim vlasnicima kuća stupiti u kontakt, neki vlasnici parcela su ih ucjenjivali, zatim nije se našlo prvobitno pravo izvorište vode, a trebalo je premjestiti i dalekovode. Usprkos svemu Andabak je, kaže, izuzetno zadovoljan suradnjom s lokalnim i županijskim vlastima.

Piše: Biserka Ranogajec/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved