U rusiji započela promocija
11.2.2015. 14:07:07h
Rusi očekivali mnogo hrvatskih turističkih tvrtki - došlo ih sedam
Unatoč krizi, i ove se godine ruski turisti očekuju u Hrvatskoj. Doduše, ne u tako velikom broju zbog snažnog pada ruskog rublja, što je aranžmane koji se plaćaju u eurima ili dolarima povisilo za više od 100 %.
Slobodan Kadić / glas-slavonije.hr

Unatoč krizi, i ove se godine ruski turisti očekuju u Hrvatskoj.
Doduše, ne u tako velikom broju zbog snažnog pada ruskog rublja, što je aranžmane koji se plaćaju u eurima ili dolarima povisilo za više od 100 %. Tradicionalno, Rusi će na ljetovanje na Krim, u Tursku, Egipat ili Tunis. Ali i Hrvatska u Rusiji ima svoje mjesto pod suncem. Mnogobrojni predstavnici ruskih medija nazočili su tradicionalnoj radionici „Sell Croatia“. Kako doznajemo od Rajka Ružičke, direktora Ureda Hrvatske turističke zajednice u Moskvi, s obzirom na poslovno vrlo nepredvidivu situaciju na ruskom turističkom tržištu, a imajući u vidu krizu u Ukrajini, sankcije između Rusije i zapadnih zemalja te ruski rubalj koji je u posljednja četiri mjeseca devalvirao za gotovo 90 %, slobodno možemo reći da je radionica bila jako uspješna. Press-konferenciji nazočili su i Rina Eterović, zamjenica veleposlanika RH u Moskvi, Carmen Floršec, hrvatska konzulica, te Jakov Despot, direktor predstavništva HGK-a u Ruskoj Federaciji. Gosti su bili i predstavnici mnogih turističkih agencija, ali i samo sedam hrvatskih poduzeća – Adriatic Travel&Trade d.o.o., AtlantisTravel d.o.o., Atlas d.d., IBCI d.o.o., Jadranka hoteli d.o.o., Panoramic DMC Croatia, SolenTravel te turističke zajednice Zagreba i Kvarnera. - Dojmovi i interes ruskih partnera bili su pozitivni, iako su očekivali veći broj hrvatskih tvrtki, a posebice predstavnike hotela. Na temelju razgovora s predstavnicima iz Hrvatske, mogu kazati da su i hrvatski partneri bili zadovoljni radionicom, ali pričekat ćemo rezultate ankete i tada vidjeti egzaktne ocjene – istaknuo je Ružička naglasivši da je ovakav oblik promocije izuzetno kvalitetan i da će, čim se situacija u Rusiji stabilizira, i dalje na ovaj način trebati posredovati između hrvatskih i ruskih partnera. Situacija na ruskom turističkom tržištu doista je kompleksna i nepredvidiva – pojašnjava Ružička. Zbog krize u Ukrajini, međusobnih sankcija Rusiji i zapadnih partnera te naglog i snažnog pada ruskog rublja došlo je do pada broja ruskih turista na većini međunarodnih turističkih destinacija. Naime, imajući u vidu da je rubalj devalvirao u odnosu na euro i američki dolar gotovo dva puta (a plaće ruskih građana nisu rasle), jasno je da su za ruske turiste sve turističke destinacije vezane uz euro i dolar postale gotovo dva puta skuplje. Zimska sezona (iako još traje) pokazuje daljnji trend pada broja ruskih putnika izvan granica Rusije.
Iz Moskve:

Piše: Slobodan Kadić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved