Veliki turistički rast Like
3.2.2015. 13:51:39h
Ličko-senjska županija postaje sve primamljivija europska destinacija
Ličko-senjska županija jedina je županija koja od 2008. ostvaruje konstantan rast turističke bilance. Rekao nam je to između ostaloga Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije.
Aleksandr Zykov / flickr.com

Ličko-senjska županija jedina je županija koja od 2008. ostvaruje konstantan rast turističke bilance. Rekao nam je to između ostaloga Ivan Radošević, direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije.

– U ovoj godini imali smo rast od 5% u dolascima i noćenjima, nastavlja Radošević. Najveći i najbolji rezultati se ostvaruju u Novalji, a to je 60% svih noćenja. Slijede Senj, Plitvička jezera, pa Karlobag. Po strukturi gostiju najbrojniji su Nijemci, nakon njih Talijani i Slovenci. Vremenski gledano gosti se najduže zadržavaju u Karlobagu i Novalji.
Za 2015. godinu Radošević navodi daljnju promociju turističkih ponuda županije – od smještaja pa do drugih stvari vezanih uz turizam.
– Već petu godinu za redom nastupamo sa četiri dalmatinske županije na sajmovima i prezentacijama. Dosta dobro smo se uvezali sa NP Plitvička jezera i HGK, zajedno nastupamo i dobro funkcioniramo. Taj timski rad posebno se dobro odrazio na sajmovima u Beču, Stuttgartu i Amsterdamu, a nadolaze sajmovi u Londonu i nakon toga u Milanu. Negdje nastupamo sami, a negdje imao partnere, kazao je Radošević.

Nakon sajmova koji se održavaju u prvom i drugom mjesecu, u petom i šestom mjesecu se održavaju „Road show“ prezentacije na kojima će TZ Ličko-senjske županije imati svoje predstavnike.
– Zbog svog položaja, nekad nas svrstavaju u kontinentalnu, a nekad u primorsku županiju, pa za malo novca dobijemo dosta prostora jer nas često prati Glavni ured TZ, zaključuje direktor Radošević.

Detaljne statističke podatke pogledajte ovdje.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved