Osijek
Porasti
29.1.2015. 7:22:17h
U Osijeku prošle godine 43.541 turista
Prema podacima Turističke zajednice grada Osijeka, prošle godine zabilježeno je povećanje broja turista u odnosu na 2013. Zabilježeno je 43.541 turista (povećanje od oko 5%), dok je broj noćenja neznatno povećan na 77.590 noćenja (400 više u odnosu na 2013). Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=55061#ixzz3QBll12ba
Nuuuuuuuuuuul / flickr.com

Prema podacima Turističke zajednice grada Osijeka, prošle godine zabilježeno je povećanje broja turista u odnosu na 2013. Zabilježeno je 43.541 turista (povećanje od oko 5%), dok je broj noćenja neznatno povećan na 77.590 noćenja (400 više u odnosu na 2013).

Iako je najviše turista spavalo u hotelima (63%), pravi boom u turističkoj ponudi grada prošle su godine postale privatne sobe za iznajmljivanje. Tako je prošle godine u privatnom smještaju noćilo 18.675 turista, što je 24% više u odnosu na prethodnu godinu. Da su privatne sobe doista hit, pokazuje i podatak kako je samo u 2014. registrirano pet novih privatnih iznajmljivača.

S druge strane, smanjio se ukupan broj smještajnih jedinica u gradu uslijed zatvaranja hotela Mursa, a to je posebice pogodilo mlađe posjetitelje, sportske udruge i klubove i sve popularnije „backpackere“ koji traže smještaj po nešto povoljnijim cijenama. To također znači kako u ovom trenutku Osijek nema smještajne kapacitete za ekskurzije do tristotinjak djece, za što se donedavno koristio objekt Bizovačkih toplica koje su trenutno u fazi preuređenja i neće biti otvorene prije 2016.

Jedan od razloga povećanog broja turista svakako je zračna linija Osijek-London jer je znatno porastao broj Engleza koji su tom jeftinom linijom dolazili u Osijeku na vikende.

Inače, prošle godine udarni turistički mjeseci bili su svibanj i listopad, uglavnom zbog poslovnih skupova i kongresa koji se u to vrijeme održavaju u Osijeku. Stoga je plan osječkog TZ-a dodatno promovirati upravo kongresni turizam.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved