Jačanje US dolara
24.1.2015. 9:51:01h
Hrvatska postala atraktivnija američkim turistima, HTZ planira jaču kampanju u SAD-u
Neočekivano jačanje dolara (nažalost i nesretni Charlie slučaj) Hrvatsku su, ni krivu ni dužnu, odjednom učinili privlačn(ij)om turističkom destinacijom.
John Gillespie / flickr.com

Neočekivano jačanje dolara (nažalost i nesretni Charlie slučaj) Hrvatsku su, ni krivu ni dužnu, odjednom učinili privlačn(ij)om turističkom destinacijom. Turisti koji Francusku vole zato što je na Mediteranu, a sada se boje, vrlo bi lako mogli skrenuti samo malo južnije. A jačanje dolara u odnosu na euro odjednom nas čini znatno jeftinijima svim turistima preko Velike bare.
Iznenadnu priliku ne bismo smjeli propustiti, tim više to velik dio BDP-a ovisi upravo o turizmu. Jesmo li spremni za jaču kampanju namijenjenu prekooceanskome tržištu? Čini se da jesmo, barem tako kažu u Hrvatskoj turističkoj zajednici.
HTZ je u ovome trenutku u finalnoj fazi odabira globalne međunarodne agencije za upravljanje odnosima s javnošću i predstavnicima medija (globalna PR agencija).
- Aktivnosti koje će se poduzeti na američkome tržištu bit će dogovorene u aktivnoj suradnji s odabranom agencijom. Načelno, s globalnom PR agencijom HTZ planira ukupno ugovoriti pokrivanje jedanaest tržišta/geo zona te su, u smislu alokacije resursa podijeljena u dvije skupine. U prvoj su skupini tržišta na koja se odnosi 65 posto ukupne proračunske alokacije dok su u drugoj skupini tržišta na koja se odnosi 35 posto ukupne alokacije. Amerika, u ovom slučaju New York geo zona, nalazi se u drugoj skupini tržišta. Jednako tako, napominjemo kako će se hrvatska turistička ponuda u 2015. godini na tržištu Sjeverne Amerike predstaviti na sljedećim sajmovima: The New York Times Travel Show, od 23. do 25. Siječnja (i Sell Croatia workshop); Los Angeles Travel and Adventure Show, od 21. do 22. veljače; IMEX America, Las Vegas, od 13. do 15. Listopada; International Tourism and Travel Show, Montreal, Kanada, od 23. do 25. Listopada. Također, predviđena je i oglasna kampanja za tržište SAD-a, s naglaskom na online komunikacijske kanale, a pritom nisu zanemarene niti društvene mreže – poručuju iz HTZ-a.
Nitko sretniji od vlasti bude li se u izbornoj godini u 'rupičasti' državni proračun slilo malčice više od plana.

Piše: Gordana Gelečer
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved