Loša slika
23.1.2015. 10:18:57h
Gosti se tuže na buku i krađe u hrvatskim kampovima
U prosjeku je kvaliteta hrvatskih kampova porasla za skromnih jedan posto, dobivaju 3-4 od mogućih pet zvjezdica
Tim G. Photography / flickr.com

U ADAC-ovu vodiču za 2015. mjesto je zaslužilo pet hrvatskih kampova više nego lani (ukupno 114), a 38 ih je pohvaljeno za značajno povećanje kvalitete u odnosu na prošlu sezonu. Kvaliteta je najviše skočila u istarskim kampovima, gdje ih je 20 proglašeno boljima nego lani, na Kvarneru je tu ocjenu njemačkog autokluba dobilo 12 kampova, u Zadru pet, te jedan u Splitu.

U prosjeku je kvaliteta hrvatskih kampova porasla za skromnih jedan posto, prema sudu analitičara njemačkog ADAC-a i nizozemskog ANWB-a, pa domaći kamping ukupno dobiva 3-4 od mogućih pet zvjezdica.

Zanimljivo je da su kampovi u unutrašnjosti zemlje, koji su lani bili najlošije rangirani, sada dobili čak 19 posto više ocjene za kvalitetu. Prema ADAC-ovim kriterijima, nadmašili su splitske, šibenske i dubrovačke kampove, koji su sada na začelju.

Iz ADAC-a hvale i što u hrvatskim kampovima raste broj smještajnih objekata za najam.

Najčešći prigovori su problemi s opskrbom toplom vodom, ali i česte krađe u kampovima. Također, redakcija ADAC-ova vodiča dobila je i brojne pritužbe na automobilsku buku u kampovima, ali i od zabava na plaži.

Zašto su ADAC-ove ocjene i vodič bitni? Za veliku europsku kamping obitelj, naročito Nijemce, Austrijance i Nizozemce, to je ‘Sveto pismo’ kojem se bezrezervno vjeruje. A upravo iz te tri zemlje dolazi najviše kampista, lani su ostvarili više od pedeset posto svih noćenja, ukupno 8,7 milijuna.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved