Promocija
20.1.2015. 15:35:42h
Novi slogan hrvatskog turizma bit će poznat do kraja veljače
Pet prijedloga slogana trenutno se online testira među 4800 ljudi u osam europskih zemalja
Haydn Blackey / flickr.com

Budući slogan hrvatskog turizma trenutno je na testu u Njemačkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj, Poljskoj i Rusiji.

Još uvijek je u igri pet slogana, koji su preživjeli prvi krug izbora nove krovne ideje hrvatskog turizma. Do kraja siječnja online se anketira 4.800 ispitanika, po šesto u svakoj spomenutoj zemlji, a njihovi ‘glasovi’ bit će jedan od presudnih elemenata za konačan izbor slogana s kojim će se hrvatski turizam predstavljati u nadolazećim sezonama. Odluka bi, pak, kako kažu u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice, trebala pasti već tijekom veljače. Dosad su, inače, otpala četiri od ukupno devet prijedloga, s kojima su se kreativci iz pet renomiranih svjetskih marketinških agencija javili na natječaj Hrvatske turističke zajednice (ponuditelja je ukupno bilo 13, a pet ih je ušlo u uži izbor). Zasad je nemoguće doznati nešto više o pet slogana koje se trenutno testira, oni koji su ih čuli spremni su samo reći kako ima i banalnih i onih koji svjetski zvuče.

Ovih nekoliko preostalih tjedana hrvatskom turizmu služit će stari slogan ‘Mediteran kakav je nekad bio’, koji je jedan od dosad samo dva službena slogana. Prvi je bio ‘Mala zemlja za veliki odmor’, a služio je od osnivanja Hrvatske turističke zajednice do 2001. U vrijeme ministra Damira Bajsa koristili su se uz glavni i kampanjski slogani ‘Kad srce kaže ljeto, kaže Hrvatska’, ‘Tako lijepa, tako blizu’ uz još nekoliko inačica. Budući, pak, slogan dolazi iz radionice agencija koje su ostale u užem izboru; Grey Worldwide, SCPF (Segarra, Cuesta, Puig i Fernandez, Si), Bruketa&Žinić, BBDO Zagreb s DEC Comunicacion SA i AMV BBDO, M&C Saatchi&Studio Sonda te McCann Erickson & FutureBrand Ltd.

Piše: Barbara Radulović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved