Crikvenica
26.9.2013. 8:28:12h
Crikvenica se okreće zdravstvenom turizmu
Medicinski turizam kreće se na razini od 44 do 60 milijardi dolara godišnje, čulo se na današnjem Turističkom forumu "Crikvenica – rivijera zdravlja"
boomer97 / flickr.com

Zdravstveni turizam, kao poseban oblik turizma, na globalnoj razini raste po stopi između 15 i 20 posto godišnje i od strateške je vašnosti za hrvatski turizam. Medicinski turizam, primjerice, kao jedna od segemnata zdravstvenog turizma, kreće se na razini od 44 do 60 milijardi dolara godišnje, čulo se na današnjem Turističkom forumu "Crikvenica – rivijera zdravlja", održanome u crikveničkoj Thalassotherapiji povodom 125 godina crikveničkog turizma.

Crikvenica je još potkraj 19. stoljeća bila prepoznata kao jedna od kvarnerskih kvalitetnijih i potencijalnih zdravstvneih turističkih destivancija, kazao je crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina, dok je direktorica TZ Grada Crikvenica Marijana Biondić naglasila kako valja osmisliti istinitu i ostvarivu "brand priču" ukoliko se želi Crikvenicu brendirati kao "rivijeru zdravlja". Brojni gosti Turističkog foruma istakli su značaj i prednosti crikveničke rivijere i važnosti njezina okretanja zdravstvenom turizmu.

U izradi je i Akcijski plan razvoja zdravstvenog turizma Ministarstva zdravlja i Ministarstva turizma radi uspostavljanja sustava minimalnih standarda opremanja, sigurnosti, kvalitete usluga i okolišnog održivog zelenog poslovanja, kazao je Ivo Bašić u ime Ministarstva turizma, dok je Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije kazao kako je i PGŽ usvojila Strategiju razvoja zdravstvene industrije od 2013. do 2020.

Piše: Elena Čuljat/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved