Požega
22.9.2013. 16:50:52h
Slovenski turisti: 'Ovdje je hrana odlična i građevine su prekrasne'
POŽEGA Tridesetak slovenskih turista posjetilo je Požegu u sklopu dvodnevnog boravka u ovom dijelu Slavonije. Požegu nisu odabrali slučajno.
/ 034portal.hr

POŽEGA Tridesetak slovenskih turista posjetilo je Požegu u sklopu dvodnevnog boravka u ovom dijelu Slavonije. Požegu nisu odabrali slučajno. Naime, došli su na inicijativu novinarke POP TV-a Danice Ksela čiji su roditelji podrijetlom iz  Biškupaca.

- Rođena sam u Sloveniji i nikada nisam živjela ovdje. Ipak, često dolazim u Požegu i održavam kontakte s bratićima i sestričnama. Prije pet godina počela sam sa sobom dovoditi i prijatelje. U početku nas je dolazilo desetak, sada nas je trideset. To su ljudi različitih zanimanja poput liječnika, profesora, novinara, konobara, itd. U Sloveniju se vraćaju puni dojmova i zato nas je svaki puta sve više - rekla nam je Danica Ksela.

Nakon obilaska Eko-etno sela Stara Kapela s kulturnim ih je i povijesnim znamenitostima Požege upoznao Goran Đurđević iz Povijesnog društva Požega.

- Nisam nikada prije bila u Slavoniji. Oduševljena sam gostoprimstvom Slavonaca i sve mi djeluje vrlo pitomo. Volim vašu glazbu, a danas sam kušala i slavonsku hranu koja mi je odlična. Požega mi je vrlo lijepa, imate prekrasne građevine i preporučit ću svojim kolegama u Sloveniji da posjete vaš grad - prepričala je svoje dojmove psihologinja Tanja Bizić.

Požeški su im domaćini pripremili pravu dobrodošlicu uz domaću rakiju i tamburaše „Ciraki“. Dobrodošlicu u Požegu zaželio im je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, a potom su posjetili Kutjevački podrum, OPG Vjenceslava Hruške te druženje završili u Vetovu.

Zadovoljstvo slovenskih turista potvrda je da ovaj kraj ima što ponuditi te da je kontinentalni turizam, iako još uvijek nedovoljno zastupljen, itekako zanimljiv turistima iz susjednih zemalja.

Piše: Lidija Galić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved