Opatija
20.9.2013. 11:20:50h
Hoteli u središtu Opatije traže kupce: tko je objavio oglas za prodaju?
U časopisu jedne riječke agencije za nekretnine traži se kupac za vrhunski hotel u centru Opatije. Iako opis odgovara hotelu »Mozart«, vlasnik Abi Shalabi opovrgava bilo kakvu prodaju.
jimmyharris / flickr.com

U časopisu jedne riječke agencije za nekretnine traži se kupac za vrhunski hotel u centru Opatije. Iako opis odgovara hotelu »Mozart«, vlasnik Abi Shalabi opovrgava bilo kakvu prodaju. Kupce traže i tri objekta u sastavu Wienna International Grupe, Grand hotel Adriatic, te turistički kompleks na Učki

Rijetkost – atraktivan hotel 2.284 kvadratnih metara, 29 soba, dva suit apartmana, jedan rezidencijalni apartman na savršenoj poziciji. Balkoni, prekrasan pogled na more, wellness centar. Oglas je to u posljednjem broju časopisa jedne od riječkih agencija nekretnina, kojim se najavljuje prodaja jednog od vrhunskih opatijskih hotela u centru mjesta, ali uz maksimalnu diskreciju – u oglasu se navodi da je »cijena na upit«, iako niti sam upit nije dovoljan. U agenciji su naime tražili potpisivanje ugovora za svaku narednu informaciju vezanu uz hotel. Ni nakon što smo se predstavili kao novinari nismo mogli dobiti informaciju o kojem je opatijskom hotelu riječ. Prema opisu iz oglasa, hotel, njegov kapacitet i usluge koje pruža najviše odgovaraju opatijskom hotelu »Mozart«, koji na svojoj internetskoj stranici navodi kako ima »29 soba i suitova uređenih u duhu secesije«, s balkonima, a uz sobe, »tu su još i dva hotelska apartmana s dnevnom i spavaćom sobom, balkonima te dvije kupaonice«, dok je kruna »ponude rezidencijalni apartman 402, koji se sastoji od dnevne i spavaće sobe, velike kupaonice s hidro-masažnom kadom, manje kupaonice te velike terase koja se proteže na dvije strane hotela«.   

Ne i ne
No, vlasnik tog opatijskog hotela Abi Shalabi opovrgava bilo kakvu prodaju:    
– Hotel »Mozart« ima 32 sobe, a ne 29. Ne, ništa ne prodajemo i nemamo nikakvih veza s navedenom agencijom – rekao je Shalabi, a negiranjem veza s riječkom agencijom nekretnina odagnao je i sumnju da objavljivanjem oglasa eventualno želi procijeniti vrijednost svog hotela na tržištu nekretnina.

    Približno sličnog kapaciteta, u centru Opatije, nalaze se i hoteli »Savoy« i »Galeb« na opatijskoj Slatini. Broj soba, ne podudara se tako dobro kao s onim u oglasu, a i vlasnik Nediljko Brko izričito tvrdi da ne prodaje svoje hotele.

    – Ne, nikakva prodaja ne dolazi u obzir – rekao je Brko, a na pitanje zna li možda prodaju li se u njegovom susjedstvu u centru Opatije neki hotelski kapaciteti, dodao:

    – Da, kako ne, prodaju se Bristol, Astoria i Opatija, hoteli u sastavu Wienna International Grupe. To nije tajna, javno se prodaju. Osim opatijskih hotela, ta grupacija nastoji prodati i jedan svoj hotel na obližnjem otoku. Čak i preko nas su pokušavali prodati objekte u Opatiji, a za sva tri hotela traže 28 milijuna eura. Osim toga postoje i pokušaji prodaje Grand hotela Adriatic, već su bili neki kupci no na kraju se odustalo – rekao je Nediljko Brko i otvorio temu »rasprodaje opatijskih hotelskih kapaciteta«.
  

Otvorene opcije
Da je priča Nediljka Brka istinita potvrdila je i Loredana Perčić, direktorica opatijske grupacije Wienna International.

    – Ta tema za nas je oduvijek otvorena. Paralelno radimo na prodaji i na projektima. Obje su opcije otvorene i to nije ništa novo. Naši vlasnici Austrijanci na taj način promišljaju već duže vrijeme i u posljednjih pet godina, koliko radim u Wienna International Hotelima, bilo je i vrlo ozbiljnih kupaca, ali u konačnici ništa nije realizirano. Naši vlasnici nisu spremni prodati objekte pod svaku cijenu i dosad se nikad s potencijalnim kupcima nisu uspjeli dogovoriti oko cijene – rekla je Perčić.

    U »rasprodaju« opatijskih hotela i pansiona, valja uključiti i turistički kompleks na Učki – nekadašnji centar vikend i odmorišnog turizma koji je sada zatvoren – a koji se cijeni na 2,8 milijuna eura. Uz površinu hotela od preko tri tisuće kvadrata, ta cijena uključuje i 56 tisuća kvadrata okolnih terena koji sadrže 70 parkirnih mjesta, asfaltirano nogometno igralište, košarkaško i odbojkaško igralište, dva tenis terena, stolove za stolni tenis, mini golf, dvije staze za boćanje...

    Nekadašnje odmaralište na Učki svoje kupce traži već više od pet godina, a cijena mu varira – početna tražena cijena bila je 3,5 milijuna eura, no prije dvije godine nuđen je na prodaju i Gradu Opatiji za nešto manje od dva milijuna eura.

Piše: Davor Žic, Marina Kirigin

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved