Zagreb
Sezona nije gotova
21.12.2014. 9:06:40h
Za blagdane će najviše turista biti u Zagrebu
Za Božić i Novu godinu stiže četrdesetak tisuća gostiju.
Daniel Thornton / flickr.com

Tek će analize pokazati je li to po inerciji ili zbog pojačane promocije posezone, ali na Jadranu i u Zagrebu za predstojeće blagdane očekuje se više gostiju nego lani. Prema dostupnim podacima, ukupno bi ih moglo biti četrdesetak tisuća. S ponajvećim rastom računaju turistički domaćini u Zagrebu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje bi, prema najavama, moglo biti 11, odnosno devet posto više turista, s tim da će upravo glavni grad tih dana biti najturističkiji.

Zagreb se, naime, tijekom božićno-novogodišnjih blagdana priprema ugostiti najviše, 16.000 turista. Slijedi Kvarner, koji se u glavnoj sezoni mučio s minusima, sa 15.700 turista, što je 5% više nego za Božić i Novu godinu prije godinu dana.

– Puno smo se trudili oko promocije posezone i ovog blagdanskog razdoblja i to su rezultati, a zanimljivo je da će naš obiteljski smještaj imati čak sedam posto više gostiju – kaže Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice Kvarnera, gdje računaju pretežito s talijanskim, austrijskim i slovenskim turistima.

U istarskim hotelima, pak, očekuju oko 12.500 turista, nekoliko stotina više nego lani, a u Splitsko-dalmatinskoj županiji oko šest tisuća. Nekoliko stotina više će ih biti i u Dubrovniku, gdje je dolazak za skore blagdane najavilo oko pet tisuća turista, a plusevi su najavljeni i na šibenskom te zadarskom području.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved