Vinkovci
Vinkovački turizam
20.2.2014. 12:20:19h
Ministarstvo turizma prihvatilo turistički projekt Vinkovaca
Vinkovci su od ministarstva dobili 150.000 kuna za projekt Plan razvoja turizma - destinacija Vinkovci, kojim se nastoji osmisliti takav razvoj, temeljen na osam tisuća godina dugoj povijesti grada. Postoji i konjički potencijal i mogućnost razvoja zdravstvenoga turizma
Phantom25 / wikipedia.org

Mandica Sanković, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša predstavila je u ministarstvu turizma idejni projekt "Plan razvoja turizma - destinacija Vinkovci" koji je jedan od pet projekta što ih je Grad Vinkovci kandidirao i koji je odabran za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa Fonda za razvoj turizma.

Novac iz ovog Fonda namijenjen je poticanju razvoja javne infrastrukture i učuvanju turističkih resursa, posebice onih atraktivnih, a u Vinkovcima ih ima nemali broj, posebice vezanih uz arheologiju i osam tisuća godina dugu povijest grad na Bosutu.
- Novcem koji smo dobili za ovaj projekt, a riječ je o 150.000 kuna, želimo da Vinkovci iskristaliziraju svoj turistički razvoj i to temeljem svih pomoći koje nam je Ministarstvo turizma tijekom proteklih desetak i više godina davalo ili sufinanciralo različite projekte ideje koje smo aplicirali - kaže Mandica Sanković, dodajući kako Vinkovci imaju povijesno nasljeđe koje svjedoči da se može učiniti veliki iskorak u turizmu.

Ona tvrdi da Vinkovci imaju veliki konjički potencijal, mogućnost razvoja zdravstvenog turizma čije će pretpostavke ostvariti dovršetkom rekonstrukcije i izgradnje šokačkog stana Sopot.
- Za očekivati je da će nas posjećivati određene skupine turista koje će u Vinkovce doći prije svega zbog gastronomije, vraćanja iskonskim korijenima i načinu života, pa mi želimo biti upravo destinacija ovakvog turizma, možemo slobodno reći rehabilitacije cjelokupnog života uz čuvanje tradicijskog naljeđa - rekla Mandica Sanković.

Piše: Miroslav Flego/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved