Bolja predsezona
20.2.2014. 11:08:54h
München: Bavarci najavili bolju predsezonu
Već više od šest mjeseci traje opsežna turistička promidžba Hrvatske, pa time i Istre u Bavarskoj, posebno njenom glavnom gradu Münchenu ususret njihovom najvećem sajmu turizma F.re.e. koji je počeo jučer i na kojem se ove godina Hrvatska predstavlja kao zemlja partner pa je time u centru medijske pozornosti.
N. Ban / glasistre.hr

Već više od šest mjeseci traje opsežna turistička promidžba Hrvatske, pa time i Istre u Bavarskoj, posebno njenom glavnom gradu Münchenu ususret njihovom najvećem sajmu turizma F.re.e. koji je počeo jučer i na kojem se ove godina Hrvatska predstavlja kao zemlja partner pa je time u centru medijske pozornosti.

U centru je pozornosti i bavarskih gostiju. Gotovo 110 tisuća posjetitelja, koliko ih se u narednih nekoliko dana očekuje na sajmenom prostoru, pohodit će iz tog razloga upravo hrvatski štand jer je to njemačkim gostima koji rado obilaze sajmove nezaobilazan zadatak. Kao što to Nijemci rado rade, ponijet će sa sobom neku od brojnih brošura. U konačnici to znači veći broj gostiju koji će se odlučiti na ljetovanje ili neki drugi vid odmora u Hrvatskoj, pa time i Istri koja im je najbliža.

A prema najavama ministra turizma Darka Lorencina, koji je i otvorio ovaj poprilično posjećeni sajam, u najoptimističnijem scenariju očekuje se porast turističkog prometa iz ove zemlje za četiri posto.

- Predsezona bi ove godine sto se tiče njemačkog tržišta trebala biti bolja nego lani. Posebno nas veseli da ćemo uz nekoliko priredbi i novih proizvoda koje ćemo imati u predsezoni podignuti atraktivnost destinacije u cjelini. A i njemačko je tržište prošle godine odlično reagiralo kada smo imali rast od gotovo 3,5 posto. To je za jedno tržište koje je prvo na ljestvici itekako značajno. To što smo ovdje zemlja partner dodatno je utjecalo na isticanje naše zemlje kao poželjne destinacije. Poseban nam je interes zaintrigirati da u Hrvatsku dođu oni gosti koji kod nas još nisu bili, istaknuo je Lorencin koji je odmah prvog dana sajma obišao s domaćinima svu turističku ponudu, posebno halu s biciklističkom ponudom gdje se i provozao biciklom.

A potražnja je zasad stabilna što se od Njemačke i očekivalo budući da je ipak gospodarska kriza iza njih, a i Bavarska, otkuda u Hrvatsku dolazi oko 650 tisuća gostiju, je jedna od najrazvijenijih i najbogatijih regija u Europi. Generalno je stanje bukinga koje u ovoj zemlji već tradicionalno počinje već u prosincu, bolje nego lani.

Piše B. Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved