20.9.2013. 10:01:39h
Za nova zapošljavanja u turizmu 206 milijuna eura godišnje
Predviđena sredstva Europskog socijalnog fonda s naglaskom na financiranje projekata u turizmu u razdoblju 2014.-2020. trebala bi iznositi 1,44 milijardi eura ili 206,4 milijuna eura godišnje.
drpavloff / flickr.com

Predviđena sredstva Europskog socijalnog fonda s naglaskom na financiranje projekata u turizmu u razdoblju 2014.-2020. trebala bi iznositi 1,44 milijardi eura ili 206,4 milijuna eura godišnje.

Europski socijalni fond usmjeren je prema projektima poboljšanje zapošljavanja i uključivanja u tržište rada, jačanje socijalnog uključivanja i integracije osoba kojima je otežan pristup tržištu rada.

S obzirom da je razvoj i jačanje ljudskih potencijala u turizmu jedan od ključnih segmenata Strategije razvoja turizma RH do 2020. godine, mogućnosti financiranja turističkih projekata koje pruža Europski socijalni fond predstavljajuvažnu stavku u procesu jačanja kvalitete turizma Hrvatske.    

Zaključeno je  to na radnom sastanku kojeg su predstavnici Ministarstva turizma i Ministarstva rada i mirovinskoga sustava održali s predstavnicima turističkog sektorapredstavljajući im mogućnosti korištenja sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF).

- Turizam trenutno može povlačiti sredstva za javnu infrastrukturu, malo i srednje poduzetništvo te za ljudske potencijale i obrazovanje. Turizam je industrija doživljaja i emocija, pa je stoga poticanje i unapređenje obrazovnog sustava u turizmu te ulaganje u turističke kadrove neophodno za dodatno jačanje kvalitete turističke ponude i usluge - naglasio je pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić, dodajući kako Ministarstvo turizma priprema niz strateških projekata koji će se odnositi na strukovno obrazovanje u turizmu, između ostaloga i projekt Nacionalnih centara kompetencije.

Aktualne natječaje i mogućnosti u okviru ESF-a predstavila je Katarina Ivanković-Knežević iz Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.

Između ostalog, u slijedećim godinama posebno će se stimulirati ulaganje u prilagodbu postojećih smještajnih kapaciteta i drugih turističkih prostora za posebne socijalne skupine, primjerice osobe sa invaliditetom te promocija i obrazovanje osoba za rad s posebnim skupinama ljudi te ulaganje u centre kompetencije za strukovno obrazovanje u turizmu, razvoj školskih hotela za stjecanje praktičnog iskustva i poslovnih inkubatora.

Piše: R. Mikalčić

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved