Fužine
Novi vlasnik nova ponuda
19.2.2014. 9:23:25h
Fužinarska kuća: Dobre cijene i lokacija mamac za nove goste
U 24 sobe nude 70 kreveta te su trenutačno najveći smještajni objekt u Gorskom kotaru. Adut su i povoljne cijene pa je tako noćenje s doručkom u četverokrevetnoj sobi 124 kune
lrumiha / flickr.com

Iako je u Gorskom kotaru u poslovanju smještajnih objekata u posljednje vrijeme zabilježeno niz negativnih kretanja, najuočljivijih u činjenici da su u niti pola godine zatvorena dva hotela – »Petrus« u Tršću i »Jastreb« u Begovom Razdolju – ipak se zna naći i suprotnih, pozitivnih primjera poput Planinskog centra Petehovac koji je uređenjem prostora depandanse proširio smještajne kapacitete, ili pak Fužinarske kuće koja je prošle godine bitno promijenila način rada te iz objekta zatvorenog tipa istupila na tržište za sve potencijalne goste. Konkretnije pojedinosti predočio nam je novi direktor Fužinarske kuće Igor Bratulić .

   »Fužinarska kuća u posljednjih je više od deset godina svojim smještajnim kapacitetima nedvojbeno davala značajan doprinos ukupnom broju noćenja na području općine Fužine, a gosti ovog objekta uglavnom su bile veće grupe koje su ovamo dolazile u okviru raznih projekata tadašnjih vlasnika koji su preferirali rad smještajnog objekta zatvorenog tipa. Nakon što je prošle godine došlo do promjene vlasništva, novi je vlasnik odlučio primijeniti drugi način rada pa se sada otvaramo cjelokupnom tržištu, a to znači i individualnim gostima, sportskim ekipama i svima kojima boravak u našem objektu odgovara.

Povoljne cijene
Prvi rezultati su vrlo dobri i uspjeli smo, uz niz starih gostiju koji i dalje Fužinarsku kuću koriste kao odredište za višednevne boravke, seminare i slična okupljanja, privući i niz novih gostiju, a to je, uvjereni smo, samo početak«, optimističan je Bratulić, koji vjeru u dobre rezultate temelji na činjenici da u 24 sobe Fužinarska kuća nudi 70 kreveta (sobe s 2, 3 i 4 kreveta), restoran, veliku konferencijsku salu, dobar parking, travnatu površinu ispred objekta idealnu za odmor ljeti te dječje igralište iza objekta.

Uz to, goste već sada privlače i povoljne cijene pa je tako noćenje s doručkom u četverokrevetnoj sobi 124 kune, a u jednokrevetnoj 215 kuna. Uz to, iako je Fužinarska kuća registrirana kao hostel, svaka soba ima kupaonicu i WC, a velika prednost, ističe Bratulić, je i činjenica da su Fužine na idealnom mjestu za izlete po okolici.

Za autobus spremni
» Činjenica je da smo nakon zatvaranja »Jastreba« sa svojih 70 kreveta trenutačno najveći smještajni objekt u Gorskom kotaru te da možemo primiti pun autobus ljudi. Već sada imamo niz najava dolazaka učenika koji će u okviru nastavnog programa Škola u prirodi boraviti kod nas tijekom travnja i svibnja, a u budućnosti se nadamo i još većem odazivu sportskih ekipa, pogotovo ljeti kada pružamo idealne uvjete za visinske pripreme, što zbog nadmorske visine, što zbog sportske infrastrukture, kao što su nogometna igrališta u Vratima i Lokvama ili sportska dvorana s bazenom u Delnicama. Baš za taj vid turizma pokušat ćemo napraviti još bolje uvjete pa odnedavno u ponudi imamo i usluge fizioterapeutkinje s različlitim vrstama terapije, od klasičnih do istočnjačkih. Uz to, spremni smo prilagoditi se potrebama i željama gostiju i vjerujem da ćemo u budućnosti još više doprinositi broju dolazaka i noćenja gostiju na području Fužina i Gorskog kotara«, najavio je Bratulić.

Piše: Marinko Krmpotić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved