Predviđanja
19.2.2014. 7:29:09h
Za putovanje u Hrvatsku zainteresirano 7,7 milijuna Nijemaca
Očekuje se da minhenski sajam, na kojem je Hrvatska zemlja partner, potvrdi dobre izglede hrvatskog turizma u 2014. , a broj njemačkih turista poraste za koji postotak
korom / flickr.com

Od sutra do 23. veljače Hrvatska će na sajmu  f.re.e u Münchenu, gdje se na 70.000 četvornih metara tematski predstavljaju putovanja, zdravlje i wellness, vodene sportove, kamping, vanjske aktivnosti i biciklizam, plijeniti posebnu pažnju.

Hrvatska je, naime, ove godine zemlja partner minhenskog sajma o čemu svjedoči i dodatnih sedamdesetak izložbenih kvadrata uz sam ulaz na sajam. Hrvatski turizam se, inače, predstavlja na 240 metara četvornih izlagačkog prostora, a kao partner sajma sudjeluje i u današnjoj ceremoniji otvaranja. Činjenica da ove godine ima taj status privukla je u München i više suizlagača iz Hrvatske nego inače.

Za minhenski sajam tempirana je i objava ADAC-ova Reisemagazina s brojnim reportažama i servisnim informacijama o Hrvatskoj. Veliki utjecaj ADAC-a, koji okuplja članstvo od 18 milijuna automobilista i dvomjesečnika Reisemagazin tiražom od 200.000, poljuljala je, doduše, nedavna afera s namještanjem izbora najboljeg automobila. Hrvatski turistički čelnici se nadaju da se to neće odraziti na hrvatsku priču s Reisemagazinom.

U svakom slučaju, očekuje se da minhenski sajam potvrdi dobre izglede hrvatskog turizma u 2014. Lani je u Hrvatskoj ljetovalo dva milijuna Nijemaca (trećina upravo iz Bavarske), bilo ih je četiri posto više nego u 2012. i svi se nadaju da će se i ove godine ponoviti sličan rast. Hrvatska je među top pet inozemnih odredišta njemačkim gostima, a povećano zanimanje za našu zemlju bilježi i Institut FUR. Uzorak od 7.758 ispitanika otkriva da tijekom iduće tri godine u Hrvatsku sigurno planira 2,7 milijuna Nijemaca, a 7,7 milijuna je zainteresirano za putovanje u Hrvatsku.

Godišnje ih, inače, na barem jedno putovanje ode više od 53 milijuna. Njemačka je za Nijemce najpopularnije odredište u kojem po putovanju u prosjeku troše 1.700 eura. Kad putuju u europske destinacije prosječno, pak, troše 2.292 eura.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved