Iskustva
18.12.2014. 10:09:20h
Hedonistički doživljaj Pelješca i Korčule
Na Korčuli i Pelješcu otkrijte pregršt povijesnih, kulturnih i prirodnih zanimljivosti...
Pero Kvrzica / flickr.com

Poluotok Pelješac drugi po veličini hrvatski poluotok u sebi nosi pregršt povijesnih, kulturnih i prirodnih zanimljivosti.

Na početku ove morske priče nalazi se gradić Ston opasan zidinama dugim 5,5 km. Posjetitelje će oduševiti atrakcija, stonska solana u kojoj se sol i danas proizvodi kao u antičko doba, a tu su i stonske kamenice, istinski užitak za sve ljubitelje školjki. Malostonski zaljev jedno je od rijetkih područja u kojem je opstala europska kamenica, a najukusnija je tijekom ožujka, kad se u ovim krajevima organizira i ˝festa od kamenica˝. Prema zapadu, na strmim obalama pružaju se bogati vinogradi plavca malog i poznati položaji Dingač i Postup koji će oduševiti vaše nepce.

Na sjeverozapadnim padinama poluotoka, razvio se Orebić, grad kapetana i brodovlasnika. Danas se uspomena na velike brodovlasničke obitelji Orebić, Fisković, Zubović, Ljubak, Rusković čuva u privatnim zbirkama, franjevačkom samostanu i Gospi od anđela, zavjetnoj crkvi peljeških pomoraca i u Pomorskom muzeju koje će oduševiti posjetitelje. Nakon Orebića, prema sjeverozapadnom rtu poluotoka, pružaju se Perna, Kučište i Viganj, omiljena odredišta jedriličara na dasci.

Otok tradicije
Otok Korčula  najveći je otok u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i drugi najnaseljeniji otok u Hrvatskoj. Obala otoka Korčule je niska i razvedena, a  proteže se u duljini od 182 km, sa 96 uvala  s prekrasnim plažama I 48 okolnih otočića.

Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved