Opatija
18.9.2013. 18:36:41h
Otočić ispred plaže Hotela Adriatic za »novo kupališno doba«
Mogućnost da Grand hotel Adriatic izgradi otočić ispred postojeće plaže, kako je naveo Milan Mirjanič, samo je jedna od varijanti kako oplemeniti taj prostor, no u svakom slučaju vodstvo ovog hotela je odlučilo oplemeniti kupališni prostor i izgraditi vanjski bazen, a u planu je i uređenje kockarnice
zhaffsky / flickr.com

OPATIJA  U opatijskom Grand hotelu Adriatic, koji je u vlasništvu grupacije Lifeclass, obnovljeni su prostori kongresne dvorane. Vidljivi su novi materijali, namještaj, a prostor za ugostiteljsku djelatnost »preliven« je sivim, smeđim i bijelim tonovima i nijansama. Specifični lusteri dižu atmosferu ovog prostora na kojemu sastanče, dogovaraju i pregovaraju brojni poslovni ljudi u vrijeme opatijskih kongresa. Obnova prostora oko najveće kongresne dvorane tek je prva od tri planirane investicije Uprave ovog opatijskog hotela.

Prema riječima Milana Mirjaniča , predsjednika Uprave Grand hotela Adriatic, postoji strateški, razvojni plan hotela za razdoblje od pet godina, a koji počiva na investiranju u proizvode koje smatraju ključnima za razvoj.

Plaže najslabija karika
- U ovom ciklusu radimo na tri ključna projekta - obnovi kongresnog prostora, obnovi plaže i izgradnji vanjskog bazena te uređenju kockarnice. Vrijednost cjelokupne investicije je oko 2,5 milijuna eura. S obzirom na to da su najslabija karika opatijskog turizma plaže, a da je gradonačelnik Ivo Dujmić uspio urediti prostorne planove Grada u vezi s pomorskim dobrom, uvidjeli smo da bi to trebao biti jedan od naših najznačajniih projekata. Na dijelu obale koji imamo pod koncesijom i na okolnom terenu u našem vlasništvu planiramo proširiti kupalište, napraviti bazen. Postoji mogućnost da ekspanzija kupališta bude izvedena tako da se izgradi otočić pred postojećom plažom. Ipak, to je samo jedna od varijanti kako oplemeniti taj kupališni prostor. Znači, uređenjem kongresne dvorane uljepšali smo naše »srce«, a s novim kupališnim prostorom napravit ćemo stepenicu više - ističe Mirjanič, generalni direktor opatijskog hotela, napominjući kako bi sve investicije trebale biti dovršene do kraja 2014. godine.

Sezona važnih signala
Generalni direktor opatijskog hotela već pet godina turistički je vijećnik Grada Opatije poznat po vrlo konstruktivnim prijedlozima. Neopterećen politikom vrlo često jedan je od onih koji glasno komentira opatijsku turističku situaciju, naglašava prednosti i ističe nedostatke.

Na pitanje o tome kako je prošla ovogodišnja sezona kupanja u Opatiji, kaže kako je zadovoljan rezultatima svoje hotelske kuće.

Vratiti domaće goste
Milan Mirjanič smatra kako bi se više trebalo poraditi na domaćem tržištu koje je u zimskim mjesecima ranijih godina opatijskoj turističkoj privredi donosilo znatan dio kolača. Međutim, to se domaće tržište proteklih godina bitno smanjilo zbog negativnih posljedica dugotrajne recesije u zemlji.

- Ljetna sezona u Adriaticu za nijansu je bolja od lanjske, i po broju noćenja i po prihodima. Ipak, ova nam je sezona dala neke važne signale. Hrvatska kao destinacija postala je popularna, ali je recesija definitivno ostavila trag. Tako su u Opatiju stizali vrlo zahtjevni gosti, koji su temeljito promišljali potrošnju svake kune/eura i tražili veliku pažnju. Rezultat svega je da smo po broju noćenja završili u plusu, imali smo nešto više prihoda, ali je izvanpansionska potrošnja po gostu odnosno noćenju bila lošija - govori Mirjanič kojeg očekuje solidna jesenska kongresna sezona, ali i ne previše obećavajući zimski period godine.

Piše: Marina Kirigin

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved