Varaždin
Nova strategija
27.1.2014. 14:49:16h
Nova razvojna turistička strategija Varaždina
Danas je u palači Herzer predstavljen Strateški plan razvoja turizma grada Varaždina do 2020. godine.
/ radio-varazdin.hr

Danas je u palači Herzer predstavljen Strateški plan razvoja turizma grada Varaždina do 2020. godine.

Riječ je o dokumentu koji, polazeći od postojeće pozicije Varaždina u njegovom tržišnom okruženju, postavlja strateška razvojna usmjerenja te predlaže projekte kroz koje će se Strategija realizirati.

Varaždin je grad koji na karti kontinentalne turističke ponude zauzima značajno mjesto, ima svoj šarm i veliki potencijal, a zacrtani ciljevi koji će doprinijeti njegovom daljnjem turističkom razvoju ostvarivi su uz dobru projektnu dokumentaciju i timski rad onih koji će raditi na realizaciji projekata, naglasila je Neda Telišman Košuta, voditeljica stručne grupe Instituta za turizam koji je izradio Strategiju. Govoreći o glavnim adutima koje ovom gradu mogu osigurati poziciju među visoko aktraktivnim srednjeuropskim destinacijama,  istaknula je da je za Varaždin iznimno važan brand- koncept kreativnosti i ugode.

Nova razvojna turistička strategija Varaždina predviđa četiri ključna strateška pomaka, a osim izgradnje snažnog, diferencirajućeg branda, tu su i promjena turističkog karaktera iz danas pretežito izletničkog odredišta u bitno više stacioniranu destinaciju te suvremena marketinška koncepcija koja uključuje proširenje strukture ciljnih tržišta i njima prilagođenih turističkih proizvoda.  Strategija naglašava i doslovan pomak Varaždina ka rijeci i turističku valorizaciju Drave.

Strateški plan koji predlaže 20 razvojnih projekata iz područja turističkih atrakcija, turističke infrastrukture i suprastrukture, ljudskih potencijala, destinacijskog menadžmenta i tržišne komunikacije, za naš je grad iznimno važan, smatra predsjednica varaždinske Turističke zajednice , Natalija Martinčević, a gradonačelnik Goran Habuš izrazio je zadovoljan činjenicom da su srušeni neki stereotipi na kojima se do sada gradio kulturni brand.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved