Zagreb
18.9.2013. 14:05:17h
Pogled na Zagreb najljepši je iz predsjedničkog apartmana
Soba 621 ima najljepši pogled u samo srce grada. Uz čašu pjenušca na prostranoj terasi doživljaj zvjezdanog neba i Jelačićeva trga zasigurno je poseban. Tamo je boravila predsjednica Litve za vrijeme proslave ulaska Hrvatske u EU.
Miroslav Vajdić / flickr.com

Soba 621 ima najljepši pogled u samo srce grada. Uz čašu pjenušca na prostranoj terasi doživljaj zvjezdanog neba i Jelačićeva trga zasigurno je poseban. Tamo je boravila predsjednica Litve za vrijeme proslave ulaska Hrvatske u EU. Riječ je o renoviranom predsjedničkom apartmanu na šestom katu hotela Dubrovnik, u kojem noćenje stoji 500 eura.

Riješili najveće mane

Ima spavaći i dnevno-poslovni dio, konferencijski stol, modernu tehnologiju, vrhunski komfor i impresivnu terasu. Preuređenje hotela traje već dvije godine, a najveći su radovi napravljeni u zadnjih šest mjeseci. Prvo su obnovili krov u novom dijelu hotela. Renovirano je i dvadesetak soba, a otvorili su i novi steak & grill restoran koji poslužuje američke odreske. Preuredili su pet konferencijskih dvorana s najnovijom tehnologijom, ozvučenjem, rasvjetom i klimatizacijom. U onoj najvećoj, "Ban Jelačić", održavaju se čak i svadbe za dvjestotinjak ljudi. A konačno su, nakon 17 godina, riješili najveću manu hotela - ulaz i recepciju.

–Bio je gotovo neprimjetan zbog staklenog stupa kojeg smo napokon maknuli. Dugo je trajalo ishodovanje dozvole arhitekta Nikole Filipovića. Pročelje smo pomaknuli prema naprijed i tako dobili veći lobi i recepciju. Kombinacija stakla, drveta i sjajnih ploča hotelu daje potpuno svježiji i moderniji izgled - kazao je direktor marketinga Davor Terzić, te dodao kako su obnovili i prvih šest metara staklene fasade, dok je ostatak fasade idući u planu za obnovu. Prvi su, kažu, hotel u Europi koji je uveo Android IPTV sistem koji korisnicima omogućava praćenje televizijskih i radio kanala, te korištenje raznih interaktivnih usluga.

Prepoznata kvaliteta

Gostima je na raspolaganju i Lobby bar koji radi 24 sata.

–Reakcije su jako pozitivne. Podatak o više od 70 tisuća noćenja ove godine zapravo potvrđuje da nas gosti prepoznaju i cijene kvalitetu naše ponude - kaže Terzić.

Zbog preuređenja je hotel Dubrovnik ušao u veću kategoriju, no cijene se i dalje kreću između 100 do 250 eura. Ukupna vrijednost obnove jednog od najstarijih zagrebačkih hotela, otvorenog 1929., iznosila je oko 20 milijuna kuna.

Piše: Sandra Golemac/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved