Pula
Luka
23.1.2014. 11:10:49h
Svjetleći divovi gotovi do početka sezone
Projekt pulske Turističke zajednice odnosno svjetski priznatog i poznatog pulskog dizajnera rasvjete Deana Skire "Svjetleći divovi", kojim će se osvijetliti najveće Uljanikove dizalice na otoku, trebao bi zaživjeti do turističke sezone.
/ glasistre.hr

Projekt pulske Turističke zajednice odnosno svjetski priznatog i poznatog pulskog dizajnera rasvjete Deana Skire "Svjetleći divovi", kojim će se osvijetliti najveće Uljanikove dizalice na otoku, trebao bi zaživjeti do turističke sezone.

Od direktorice TZ-a Pule Sanje Cinkopan Korotaj saznajemo da se na projektu, odnosno dizalicama, radi, a kraj osvjetljenja ovisi o vremenskim prilikama i opsegu posla u brodogradilištu. No, potvrdila nam je da će do turističke sezone sve biti okončano. Izvođač radova je Uljanik koji stoga, ovisno o vremenu, rasvjetna tijela montira i testira uglavnom vikendom.

"Svjetleći divovi" Skirin je projekt koji je besplatno ustupio pulskoj Turističkoj zajednici, a nakon što se brodogradilište složilo s provedbom projekta te će svojim resursima izraditi nosače i postaviti rasvjetu, kandidiran je i ocijenjen najboljim, odnosno dobio je najviše sredstava od Ministarstva turizma u prošlogodišnjem programu poticanja inovacija u turizmu "Inovativni turizam 2013." - 300 tisuća kuna.

Pritom je i svjetski poznati proizvođač rasvjetne opreme Phillips snizio cijenu te uz popust od 35 posto pristao dostaviti tehnološki zahtjevne reflektore koji će se postaviti na 100-metarske dizalice i moći će se programirati da mijenjaju boje, primjerice za obilježavanje Dana grada Pule ili nekog državnog praznika. Samim time projekt neće ništa koštati Grad jer su se u njega uključili i veliki subjekti, pogotovo turistički poput Arenaturista, koji su svojim sponzorstvima omogućili stvaranje nove slike Pule.

Svjetleći divovi zasigurno će postati prepoznatljiv znak Pule i služiti njenoj promociji, uostalom, brodogradilište Uljanik, i njegove dizalice jedan su (uz Arenu) od dva najveća simbola Pule.

Piše: G. Rojnić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved