Kopačevo
16.9.2013. 16:13:43h
Na 15-ima Ribarskim danima pojelo se preko 3 tone ribe
Posjetitelji 15. Ribarskih dana, kojih je u ova dva dana zaista bilo nekoliko tisuća, mogli su kušati samo domaće posvećeno sjećanju na nekadašnji život u tom selu.
avlxyz / flickr.com

Posjetitelji 15. Ribarskih dana, kojih je u ova dva dana zaista bilo nekoliko tisuća, mogli su kušati samo domaće posvećeno sjećanju na nekadašnji život u tom selu. Ribarskim se danima posvećuju srcem i dušom, a u organizaciji sudjeluje gotovo cijelo selo. Bilo je proteklih godina, a tako i ove, u Kopačevu se skuhalo  nekoliko stotina kotlića fiš paprikaša, šarana na rašljama, ribljih fašira, pržene štuke, ali i ukusnih jela od divljači preko 3 tone ribe. Danas su se majstori kotlića okupili na 15. Fišijadi, prestižnom natjecanju koje će pokazati tko je najbolji u miješanju ribe i domaće mljevene paprike. Mještani Kopačeva ove dane doživljavaju kao priliku za promociju tradicije i seoskog turizma. Selo kroz dva dana miriše na fiš , šarana u rašljama, štuku u mundiru te specijalitete od divljači, a na brojnim štandovima nude se vlastiti proizvodi: domaća mljevena paprika, med, ajvar, slatkiši i suveniri te domaći kolači. Za osvježenje su tu plodovi baranjskih čokota raznih vina, prije svega graševine  te raznih rakija od voća. U večernjim satima se zaplesalo uz brojne KUD-ove predvođene domaćim Arany Janos.

Piše: Saša Alilović

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved