Imidž Hrvatske
14.11.2014. 7:10:02h
Za izradu turističkog slogana javilo se 13 agencija
HTZ raspisao međunarodni natječaj i za izbor globalne PR agencije. za čiji je angažman rezervirano 12,5 milijuna kuna
Glen Scarborough / flickr.com

Počela je potraga za globalnom PR agencijom, koja bi, kako jednom reče direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, Hrvatskoj trebala priskrbiti publicitet kakav dobiju događaji poput vjenčanja Georgea Clooneya, Hrvatska turistička zajednica objavila je međunarodni natječaj za odabir agencije za upravljanje odnosima s javnošću i predstavnicima medija. 

Natječaj se sastoji od dvije faze. Za prvu, pretkvalifikacijsku fazu nadmetanja, rok za dostavu dokumentacije je 1. prosinca 2014., nakon čega će se izabrati najviše pet ponuditelja. Oni će biti pozvani u drugu fazu natječaja, kada će morati prezentirati svoje zamisli o provođenje istraživanja postojećeg stanja, razvoju strategije odnosa s javnošću za petogodišnje razdoblje, razradi strategije kroz trogodišnji PR/MR plan itd. Za taj je posao Hrvatska turistička zajednica rezervirala rezervirala 12,5 milijuna kuna, a ponuda će morati sadržavati detaljnu specifikaciju svih troškova. 

Inače, HTZ je u sklopu priprema za kompletan redizajn i promjenu imidža hrvatskog turizma nedavno raspisao i poziv za dostavu prijava za izradu krovnoga komunikacijskog koncepta. U povijest, među ostalim, ide  i 'Mediteran kakav je nekad bio' ide u povijest. Inače i taj natječaj, koji bi osim novim sloganom i logom trebao urediti i novom krovnom idejom hrvatskog turizma, ima dvije faze. Prva, u kojoj su zainteresirane agencije trebale dostaviti samo podatke o osposobljenosti, završila je jučer, a kandidiralo se 13 kandidata za taj posao. U drugi krug će ih ući najviše pet, koje uskoro moraju dostaviti i svoje razrađene ideje. One će biti testirane na osam najvažnijih emitivnih tržišta i tek potom slijedi konačni izbor. Promocija u novom ruhu trebala bi biti spremna za najvažnija događanja u 2015.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved