Pakrac, Vir
16.9.2013. 13:42:18h
Pakračko odmaralište na Viru bilježi rekordan broj gostiju
VIR Tijekom protekle sezone je u obnovljenom odmaralištu "Cvrčak" na otoku Viru, o kojem brigu vodi Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Pakrac, ljetovalo oko 700 gostiju što je dvostruko više nego prije dvije godine.
GDCK Pakrac / 034portal.hr

VIR Tijekom protekle sezone je u obnovljenom odmaralištu "Cvrčak" na otoku Viru, o kojem brigu vodi Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Pakrac, ljetovalo oko 700 gostiju što je dvostruko više nego prije dvije godine.

Sezona sa 60 povećana na 110 dana

Osim velikog povećanja broja gostiju, povećan je i broj dana u sezonu s ranijih 60 na čak 110 pa u pakračkom crvenom križu s razlogom imaju pravo na zadovoljstvo koje ne krije niti ravnatelj Duško Kliček.

- Proteklog ljeta poslovali smo kao nikada do sada, a proširili smo i strukturu gostiju. Po prvi put smo imali goste, učenike škole u prirodi, zatim po prvi put su kod nas ljetovali izviđači iz Zagreba, članovi udruge djece i odraslih s posebnim potrebama iz Doma Caritas i Oborovo Vukovar, štićenici doma starih iz Siska.

Rezultat ulaganja u bolje sadržaje

- S obzirom na to da smo se morali prilagoditi tržištu, ispravnim se pokazala odluka da se više ne ograničavamo samo na do ove sezone uobičajenih 10 dana u smjeni. Ova značajna povećanja gostiju isključivo su rezultat naših ulaganja u  poboljšanje sadržaja,  prije svega rekonstrukciju sanitarnih čvorova i uvođenje solarnih panela, s krajnjim ciljem da se sezona u odmaralištu na Viru produži na svih 12 mjeseci, rekao je Kliček i istaknuo da će pozitivno financijsko poslovanje ove godine omogućiti daljnja ulaganja u uređenje kompletnog kompleksa odmarališta „Cvrčak“.

Dodaje i kako je zanimljivo sa su se svi novi gosti sami javili pakračkom Crvenom križu što Kliček pripisuje pozitivnim iskustvima i usmenoj predaji onih  koji su lani ljetovali u odmaralištu i bili zadovoljni ponudom, a glavni su im aduti kvalitetan smještaj te domaća atmosfera i kuhinja.

Najveći problem legalizacija

Ipak, problem legalizacije objekata koji je u velikoj mjeri prisutan na Viru, nije zaobišao niti pakračko odmaralište.

- Uz zahtjev za legalizaciju objekta, koji postupak traje već godina, podnijeli i molbu da nas se pri rješavanju uvrsti u prioritete jer nam neriješen problem legalizacije onemogućuje kandidiranje projekata prema EU i ministarstava, zaključuje Kliček.

Piše: mario Barać

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved