Čepin
14.9.2013. 7:20:24h
Kriza prijeti opstanku Stoppeldorfa
Zadružno poduzetništvo branitelja nije zaobišla krizu. Očito je to na primjeru ribolovno-rekreativnog centra Stoppeldorf kod Čepina i Vladislavaca, čije je čelništvo suočeno s problemima koji prijete gašenju te ribolovne destinacije.
Darko Pejić / glas-slavonije.hr

Zadružno poduzetništvo branitelja nije zaobišla krizu. Očito je to na primjeru ribolovno-rekreativnog centra Stoppeldorf kod Čepina i Vladislavaca, čije je čelništvo suočeno s problemima koji prijete gašenju te ribolovne destinacije.
Ivica Vanđa iz RUHB Šaran kaže kako više ne mogu sami podnijeti sve troškove pa traže potporu dviju općina - Čepina i Vladislavaca - na čijem području se nalazi ribnjak.
- Od 2006. godine napravili smo ogroman posao u promoviranju i promicanju ne samo ribolovnog turizma kao specifične grane kontinentalnog turizma, nego i za afirmaciju same Općine Čepin kao ribolovne destinacije organizirajući brojna natjecanja. Ljubitelji šaranaškog ribolova dolaze ovdje iz svih krajeva Hrvatske, te iz Mađarske, Austrije, Njemačke, Švicarske... Takvi gosti trebaju i smještaj, prehranu, kupuju i troše u našoj općini, a sve se to odrazilo i na porast broja noćenja u ovdašnjim smještajnim kapacitetima i pridonijelo stvaranju elemenata za razvoj gospodarstva i poduzetništva - ističe Vanđa.
“Šaranu” treba priključak na struju i vodu te uređenje prilazne ceste što bi bio temelj za gradnju dodatnih turističkih sadržaja.
- Razgovarali smo o ovom problemu i s čelnicima Općine Vladislavci i s čelnicim Općine Čepin. Dodatni razlog zbog kojeg tražimo podršku dviju općina je taj što od nagodinu moramo plaćati zakup čestice s ribnjakom ili će je vlasnik prodati nekom drugom pa će sav dosadašnji trud i riba propasti - kaže Vanđa.

Piše: D. Pejić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved