Vodice
14.9.2013. 2:26:08h
Vodice: bogatija izvanpansionska ponuda i u mrtvoj sezoni
Grad Vodice raznim pogodnostima nastoji stimulirati ugostiteljske i turističke poduzetnike sa svoga područja da rade tijekom čitave godine.
dmytrok / flickr.com

Grad Vodice raznim pogodnostima nastoji stimulirati ugostiteljske i turističke poduzetnike sa svoga područja da rade tijekom čitave godine. Stoga su vlasnici, odnosno korisnici hotela i restorana koji su otvoreni cijelu kalendarsku godinu, oslobođeni plaćanja komunalne naknade za četiri zimska mjeseca (siječanj, veljaču, studeni i prosinac).

Ta je pogodnost smanjila troškove poslovanja vodičkim cjelogodišnjim poduzetnicima u 2012. godini za 735 tisuća kuna nauštrb gradskog proračuna.

Osim toga, vodička gradska uprava uvela je godišnju tarifu za obračun poreza za korištenje javnih površina, pa ugostitelji štekate plaćaju za cijelu godinu, bez obzira na to što ih je dio nekoliko mjeseci zatvoren. Iznos je upola manji nego ako se posluje na pomorskom dobru, u prvoj zoni samo 300 kuna po četvornome metru godišnje.

− Dok u špici sezone sve vrvi od ponude, već u jesen se zatvaraju mnoga vrata restorana i barova, a time se zakidaju gosti koji dolaze u posezoni i predsezoni. Tendencija je da gosti kušaju što više domaćih proizvoda, pa stoga Grad stimulira i poljoprivrednike subvencionirajući kamate na kredite u poljoprivredi, marikulturi i seoskom turizmu − čulo se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Konstatirano je, također, da je u Vodicama povećan broj dolazaka i noćenja gostiju u odnosu na prošlu godinu, koja je po mnogo čemu bila turistički rekordna.

Piše: M. Jurković 

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved