Kreće natječaj
26.10.2014. 9:02:40h
Za novi brend i slogan o turizmu 150 milijuna kn
Sadašnji slogan Mediteran kakav je nekad bio odlazi u povijest, a najvažniji zadatak promocije u 2015. godini bit će repozicioniranje Hrvatske kao turističke destinacije
zolakoma / flickr.com

Hrvatski turizam ide u traženje “velike ideje”, nove brending strategije hrvatskog turizma koju će pratiti nove komunikacijske konstante i standardi poput logotipa i slogana te globalne PR komunikacije, za što će međunarodni natječaj biti objavljen idućeg tjedna.

Sadašnji slogan “Mediteran kakav je nekad bio” odlazi u povijest, a najvažniji zadatak turističke promocije u 2015. godini bit će jačanje nacionalnog turističkog brenda i repozicioniranje Hrvatske kao turističke destinacije. Za to će u idućoj godini biti potrošeno 150 milijuna kuna, odnosno gotovo pola ukupnog proračuna Hrvatske turističke zajednice.

– Idemo tražiti veliku ideju, jedno kreativno rješenje koje će pričati priču o Hrvatskoj i gdje će asocijacija na Hrvatsku biti u tipu logotipa. Imamo tu sreću da ćemo imati težak posao u izboru tih šest-sedam atributa jer Hrvatska je raznolika zemlja. Taj proces počinjemo ovih dana raspisivanjem natječaja za izbor najbolje ideje, slogana i onda će se logotip prilagoditi toj kampanji – kazao je Darko Lorencin, ministar turizma.

Da u HTZ-u radikalno planiraju mijenjati dosadašnju koncepciju promocije, pokazuje i plan u kojem je broj nacionalnih nastupa na turističkim sajmovima sveden na samo 21 u idućoj godini (lani su bila 32), dok se za 2016. godinu planira nastupiti na samo sedam-osam najvažnijih sajamskih priredbi, kazao nam je direktor HTZ-a Ratomir Ivičić.

Iz proračuna HTZ-a, koji se planira na iznos od 320 milijuna kuna, 100 milijuna kuna turističkog novca bit će potrošeno za podršku turističkoj industriji. Osnovne su to odredbe usvojenih Smjernica za izradu programa rada HTZ-a za 2015. godinu, koje je prihvatilo Turističko vijeće.

Za plan jačanja prometa u razdoblju predsezone i posezone predviđeno je oko osam milijuna kuna, dok će za plan povećanja prosječne potrošnje turista biti alocirano nešto više od tri milijuna kuna.

Osim što će promocija biti usmjerena na produžetak sezone i repozicioniranje Hrvatske na međunarodnom tržištu, njezini učinci bit će intenzivnije mjereni kako bi se pratila učinkovitost izvršenih promotivnih aktivnosti na svim razinama, kažu u Glavnom uredu HTZ-a.

Piše: Ružica Mikačić

SVI NAŠI SLOGANI

HRVATSKA – RAJ NA ZEMLJI
Jedan od prvih slogana HTZ-a, no taj je neslavno propao.

‘KAD SRCE KAŽE LJETO, KAŽE HRVATSKA’
za domaće tržište

‘TAKO LIJEPA, TAKO BLIZU’
za strana tržišta

‘KAD SRCE KAŽE LJETO, KAŽE JADRAN’

‘HRVATSKA, SVIJET RAZLIČITOSTI’

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved