Varaždin
13.9.2013. 4:31:23h
Varaždinske barokne večeri predstavljene u Beču
Austrijskoj publici, politici, gospodarstvenicima i kulturnoj javnosti je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču organizirano predstavljanje programa 43. Varaždinskih barokih večeri uz prigodan koncert.
/ radio-varazdin.hr

Austrijskoj publici, politici, gospodarstvenicima i kulturnoj javnosti je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču organizirano predstavljanje programa 43. Varaždinskih barokih večeri uz prigodan koncert.

Na predstavljanju se okupio velik broj uzvanika među kojima i papinski nuncij u Austriji, predstavnici Gradišćanskih Hrvata, poslovni partneri varaždinskih tvrtki, dirigenti talijanskih i austrijskih orkestara, varaždinski gradonačelnik i župan te mecene VBV-a.

Domaćih je bio veleposlanik Hrvatske u Republici Austriji, Gordan Bakota, koji je naglasio da se Varaždin za predstavljanje festivala pripremio na visokoj razini te da je ovo početak odlične suradnje koja će rezultirati novim zajedničkim projektima već iduće godine.

Program 43. Varaždinskih baroknih večeri, čija je zemlja partner ove godine Ruska Federacija i koje počinju u petak 20. ovog mjeseca, predstavila je uzvanicima savjetnica za kulturu u Veleposlanstvu dr. sc. Zdenka Weber, inače i predsjednica žirija Varaždinskih baroknih večeri. Prema njenim riječima, turistički potencijal Varaždinskih baroknih večeri i varaždinske kulturne ponude iznimno je velik.

"To što je ove godine Rusija zemlja partner kao jedno nepoznato glazbeno područje, mislim da bi moglo zainteresirati i publiku iz Austrije, jer ovakav program koji donosi puno novosti i gostovanja vrhunskih ruskih ansambla rijetko se viđa. Vjerujem da će publika uživati u ove godine i da se sprema još jedan zanimljiv Festival", rekla je Zdenka Weber.

Promociju VBV-a u Beču svojim su nastupom u Veleposlanstvu uveličali vrsna talijanska sopranistica Francesca Lombardi Mazzulli i hrvatski pijanist s bečkom adresom Hrvoje Jugović. Izveli su Mozartova, Rossinijeva i Handelova djela.

Nastup Francesce Lombardi bio je ujedno poziv i najava 44.VBV na kojima će zemlja partner biti Italija.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i župan Varaždinske županije Predrag Štromar su s veleposlanikom Bakotom razgovarali o planovima za iduću godinu, kada bi se Grad Varaždin i Varaždinska županija trebali predstaviti u Beču sa svojim gospodarskim i kulturnim potencijalima.

Zadovoljan promocijom Varaždinskih baroknih večeri u Beču bio je i ravnatelj festivala Davor Bobić, posebice jer su na svečanosti bila i dvojica vrsnih dirigenata svjetskoga glasa koji su se posvetili proučavanju i izvođenju barokne glazbe - Alan Curtis i Claudio Osele, a koji bi slijedeće godine trebali također biti među sudionicima varaždinskog baroknog festivala.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved