Zagreb
Love Zagreb
17.10.2014. 17:51:37h
Korejce opčinio Zagreb, u godinu dana došlo ih čak 217 posto više
Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, od siječnja do rujna u metropolu je došlo oko 54 tisuće Korejaca, što je 217 posto više nego lani
kate kate / flickr.com

Kako se snalaze korejske zvijezde u nepoznatoj zemlji? Radnja je to popularnog reality showa “Noonas Over Flowers” koji se lani snimao upravo u Hrvatskoj. Prikazana je kao egzotična zemlja prekrasna krajolika i raznolike kulturne baštine, što je Korejce, čini se, doslovce zaludjelo.

Najčešće putuju sami
Zagreb je, naime, od siječnja do rujna ove godine posjetilo više od 54 tisuće Korejaca, što je čak 217 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Prema podacima Turističke zajednice Grada Zagreba, samo ih je u rujnu bilo 7477, što je porast od 197 posto. Ovaj je pozitivan trend odličan za zagrebački turizam jer nas Korejci posjećuju cijele godine, a ne samo ljeti.

Tako su pravu priliku za biznis u svibnju ostvarili Filip Oblak i njegov prijatelj Seoung-Hoon Kim (30) koji su u Mesničkoj ulici otvorili hostel Love Croatia – specijaliziran samo za korejske turiste u Zagrebu. U hodniku su hostela tako deseci pari cipela i tenisica, na putu do dnevnog boravka sve je na korejskom – od turističkih prospekata, tipkovnice na računalu do televizijskog programa, a u kuhinji pripremaju samo korejsku hranu. Hostel ima ukupno 27 ležaja raspoređenih u sedam soba, a noćenje stoji od 15 do 100 eura, ovisno o broju kreveta u sobi. I danas je popunjen.

Tamo smo susreli 23-godišnjeg Minjun Kima koji je prije nekoliko dana sam došao u Zagreb.

– Gledao sam seriju na televiziji i vaša me zemlja impresionirala. Obišao sam uži centar grada i najviše su mi se svidjeli crkva svetog Marka i Trg bana Jelačića. Popeo sam se i na vidikovac Zagreb Eye koji me također oduševio, samo mi je žao što sam tu prekrasnu panoramu gledao sam – istaknuo je mladi turist iz Koreje i dodao kako će idući put definitivno doći s obitelji ili prijateljima.

- Korejci najčešće putuju sami pa vole hostele jer je opuštenija atmosfera i mogu se upoznavati i družiti s drugima. Došli smo na ideju da otvorimo specijalizirani hostel jer Korejaca u Zagreb dolazi sve više i više i želimo im pružiti ugodan boravak, da se osjećaju kao kod kuće – kazao je suvlasnik Filip Oblak.

Više gostiju i u rujnu

Metropola i dalje bilježi pozitivan rast što se tiče stranih gostiju.
– Zagreb je u rujnu posjetilo 108.137 gostiju koji su ostvarili 176.627 noćenja, što predstavlja porast od 10 posto u dolascima i u noćenjima u usporedbi s rujnom 2013. godine. Prvo mjesto po dolascima drže upravo Korejci, dok su po noćenjima na prvome mjestu Amerikanci – kaže Darja Juzbašić iz TZGZ-a.

Piše: Sandra Golemac

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved