Lovran
11.9.2013. 7:45:08h
Rekonstrukcija Meridionala: U Lovranu počela gradnja prvog liburnijskog hostela
Ideja je da hostel postane centralno mjesto održavanja raznih predavanja, događanja i festivala koji okupljaju mlađu populaciju diljem Europe, ali i cijeloga svijeta - ističe Ivan Sarajlić, voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela, uz najavu da će intenzivniji radovi započeti za mjesec dana
Kiki273 / wikipedia.org

Ideja je da hostel postane centralno mjesto održavanja raznih predavanja, događanja i festivala koji okupljaju mlađu populaciju diljem Europe, ali i cijeloga svijeta - ističe Ivan Sarajlić, voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela, uz najavu da će intenzivniji radovi započeti za mjesec dana

LOVRAN  U Lovranu započinje gradnja prvog hostela na Liburniji. Nekadašnji hotel Meridional , prema najavama investitora, Milenij hotela, postaje prvi luksuzni hostel u regiji koji će raspolagati s oko 120 moderno i kvalitetno uređenih dvokrevetnih i trokrevetnih smještajnih jedinica.

Svaka od soba raspolagat će s kupaonicom, čime će razina usluge i koncept koji je uobičajen za hostelski smještaj biti podignut na višu razinu, objašnjavaju u Milenij hoteli ma, hotelskoj kući koja će novom investicijom proširiti svoje kapacitete na Liburniji.

Uz tri opatijska objekta (hotele Milenij, Četiri opatijska cvijeta i Agava) od proljeća će tako u funkciji imati i lovranski hostel  o kojem će detalji uređenja biti poznati naknadno.

Otvorenje u ožujku 2014.
- Jesensko-zimski ciklus investicija Milenij hotela uključuje i obnovu i rekonstrukciju nekadašnjeg lovranskog hotela »Meridional« koji kroz narednih nekoliko mjeseci postaje prvi hostel na Opatijskoj rivijeri. Dodatni sadržaji koji će se nalaziti u sklopu hostela su kuhinja za pripremu obroka, self-service praonica za goste, nekoliko prezentacijskih dvorana te bar s velikom i atraktivnom vanjskom terasom. Priča i filozofija hostela baziraju se na ideji da hostel postane centralno mjesto održavanja raznih predavanja, događanja i festivala koji okupljaju mlađu populaciju diljem Europe, ali i cijeloga svijeta - ističe Ivan Sarajlić,  voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela navodeći kako je investicija rekonstrukcije i obnove lovranskog objekta vrijedna pet milijuna eura. Pripremni radovi i raščišćavanje gradilišta krenut će za desetak dana, a intenzivniji radovi započet će za otprilike mjesec dana. Otvorenje hostela planirano je u ožujku 2014. godine, kažu u Upravi Milenij hotela.

U Općini Lovran vrlo su zadovoljni što je na njihovom području započela jedna ozbiljna i vrijedna investicija. Posebice iz razloga što se već godinama zapušteni smještajni kapaciteti na području lovranske općine ne obnavljaju.

Priče o »kućama duhova«, hotelskim objektima u sastavu Liburnia Riviera Hotela, posljednjih su godina bile jedna od najčešćih tema općinskih sjednica.

Na traženje Uprave najveće hotelske kuće na Kvarneru izmijenjen je i prostorni plan kojim je omogućena turistička apartmanizacija, a potom su iz LRH-a najavili čitav niz investicija.

Zasad se sa obnovom nije krenulo, no prema najnoviji saznanjima uskoro bi mogla započeti i obnova nekih njihovih zapuštenih objekata u Lovranu.

Pozitivan primjer
Načelnika Lovrana Alana Sankovića  posebno veseli što će se u novom hostelu otvoriti i dvadesetak radnih mjesta.

  - Izgradnja hostela izuzetno je dobra stvar za Lovran, jedna pozitivna promjena koja će rezultirati novim zapošljavanjem. Nadam se da će Milenij hoteli biti pozitivan primjer, te da će ih nastaviti slijediti i drugi hotelijeri, prvenstveno Liburnia Riviera Hoteli te tako više pažnje posvetiti svojim sada zapuštenim hotelskim kapacitetima. S aspekta Općine ovo je jedna vrlo vrijedna investicija te ovim putem molimo građane da imaju razumjevanja za povećanu buku i prašinu - rekao je Sanković koji otkriva kako će se vrlo skoro na području Općine Lovran realzirati još neke velike investicije. Naime, Lovran se nalazi na dobrom putu da u njemu uskoro krenu radovi izgradnji trgovačkog centra »Plodine«, ali i neke druge investicije u turizmu.

Piše: Marina Kirigin

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved