Solin
Romantika pali
18.1.2014. 10:39:11h
Na Jadro stigla nagrada za kreativni pristup turizmu
Zlatna povelja “Simply the best” i kristalna statua kao posebno priznanje pripala je Turističkoj zajednici grada Solina za kreativan pristup u realizaciji manifestacije “Romantika u Saloni”, koja se lani priredila drugu godinu zaredom na salonitanskom amfiteatru i okolnim lokalitetima.
isawnyu / flickr.com

Zlatna povelja “Simply the best” i kristalna statua kao posebno priznanje pripala je Turističkoj zajednici grada Solina za kreativan pristup u realizaciji manifestacije “Romantika u Saloni”, koja se lani priredila drugu godinu zaredom na salonitanskom amfiteatru i okolnim lokalitetima.

Riječ je o godišnjoj turističkoj nagradi koju dodjeljuje Udruga hrvatskih putničkih agencija i časopis “Way to Croatia” u okviru poslovno-turističke burze PUT, održane prošloga mjeseca u Malinskoj na otoku Krku.

Prezentacije u Münchenu, da bi privukli i Nijemce

– To je svakako veliki poticaj nastavku našeg djelovanja i planova da od Solina u ovoj godini napravimo hit-destinaciju – vjeruje Jelena Stupalo, direktorica Turističke zajednice grada Solina.

Kako bi ostvarili zacrtane ciljeve, ovu godinu započinju predstavljanjem na njemačkom tržištu nastupom na sajmu u Münchenu, i to u veljači u okviru projekta “Pogled u plavo”, a u suradnji s Ronilačko-ekološkim klubom “Solin”.

Predsezonu će obilježiti i prezentacija Solina u Zagrebu radi privlačenja domaćih posjetitelja, dok će ljetne mjesece programa obilježiti i ove godine nagrađena manifestacija “Romantika u Saloni”, koja će se održati od 1. do 3. kolovoza. Manifestacija će se sastojati od tri tematske večeri u kojima će posjetitelji moći uživati u antičkim igrama, zanatima, kao i večeri mandoline i gitare te večeri klapa u bazilici na Manastirinama.

Izleti u antičku Salonu i Gašpinu mlinicu

– I dalje namjeravamo nastaviti s organiziranjem gastronomske manifestacije “Iz solinskog lonca – što su jeli naši stari?”, u suradnji s udrugom “Solinjani”, koja za cilj ima prezentaciju gastronomije grada Solina, te kulturne, povijesne i glazbene baštine. A sve u okrilju Gašpine mlinice, dobitnika Plavog cvijeta HTZ-a za najbolji turistički proizvod u 2012. – ističe Stupalo, te dodaje kako će Turistička zajednica, kao i svake godine, biti suorganizator Solinskog kulturnog ljeta.

– Posebno bih istaknula prezentaciju grada Solina u Splitu i Trogiru, a s ciljem privlačenja individualnih turista na izlet u antičku Salonu i Gašpinu mlinicu, čime se nadamo i povećati prihode u ugostiteljstvu i trgovini kroz veću fluktuaciju turista u gradu. Bit će tu i naš štand dobrodošlice na ulazu u antičku Salonu, kao i brojne aktivnosti u Gašpinoj mlinici, u suradnji s koncesionarom. Naravno, aktivnosti Turističke zajednice uključuju i druga ulaganja, od oglašavanja, multimedijalnih materijala do smeđe signalizacije, te vjerujemo da ćemo u 2014. postići ono čemu težimo, i što je bila naša poruka turističkim agencijama u nedavnoj promidžbenoj kampanji “Solin = hit-destinacija 2014. godine” – zaključuje naša sugovornica.

Piše: Mia Sertić

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved