Beli Manastir
11.9.2013. 4:24:56h
Volonteri TZ Baranje u Pozitivu
Nakon odlaska direktora Turističke zajednice Baranje Nenada Bračuna, pojavile su se špekulacije o prestanku rada TZ-a. Posebno nakon srpanjske sjednice koordinacije baranjskih načelnika, koji uglavnom ne vide razloga daljnjeg sufinanciranja TZ-a.
MOs810 / wikipedia.org

Nakon odlaska direktora Turističke zajednice Baranje Nenada Bračuna, pojavile su se špekulacije o prestanku rada TZ-a. Posebno nakon srpanjske sjednice koordinacije baranjskih načelnika, koji uglavnom ne vide razloga daljnjeg sufinanciranja TZ-a. Upravo je i to jedan od razloga odlaska direktora Bračuna jer se nije moglo skupiti ni za plaće za tadašnjih troje zaposlenih. Sada je stalno zaposlena jedna osoba Beata Kovacs, a Željka Bagarić,Jasmina Doboš i Mislav Pavošević su volonteri koji su plaćeni sa 1.600 kuna kroz program Zavoda za zapošljavanje. U jučerašnjoj emisiji Pozitiv troje mladih volontera predstavili su rezultate svoga rada tijekom ljeta.
Trudili smo se nastaviti projekte razvoja baranjskog turizma kroz niz promidžbenih akcija predstavljajući Baranju u Istri, Slovačkoj, na raznim turističkim sajmovima po Hrvatskoj, rekao je Pavošević.
Od lipnja do kolovoza zabilježen je skoro stopostotni porast noćenja 4.065 ove godine, a prošle su tijekom ljetnih mjeseci zabilježeno 2.497 noćenja. Zanimljivo je da su pored hrvatskih turista najbrojniji bili Francuzi, Austrijanci, Rumunji, Australci, Azeri, Amerikanci i brojni drugi.
Procjene su kako će tijekom jeseni biti nastavljen rast noćenja, posebno ''ciljanih turista'', koji borave na više dana,tvrdi Bagarić.
Za razliku od prošle godine i kritika na račun Jeseni u Baranji, Jasmina Doboš je predstavila organizaciju manifestacije u kojoj će značajan dio uzeti djeca. Nastupit će svi KUD-ovi, a zamisao je da predstavi osim plesova i običaje Hrvata i svih manjina, posebno autentične specijalitete. Kao i svake godine jedan od najzanimljivijih događaja je fišijada na kojoj se očekuje premašivanje prošlogodišnjih 60-ak kotlića. Na kraju Jeseni bit će organizirana konjička natjecanja na sajmištu u subotu 21. rujna, a planiran je defile kroz grad.

Piše: Saša Alilović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved