Opatija
Vizual
16.1.2014. 12:41:20h
Ujedinjena Opatijska rivijera dobila vizualni identitet
Raznolikost Opatijske rivijere vidljiva je od prirodno-klimatskih obilježja pa sve do povijesti, jezika, kulture i gastronomije. Bilo je potrebno stvoriti krovni logo sastavljen od elemenata koji predstavljaju cijelu rivijeru, da bi iz tog logotipa prirodno nastajali logotipi ostalih mjesta s prepoznatljivim obilježjima i gradom Opatijom kao centrom rivijere.
alestone3 / flickr.com

Stilizirani prikaz rasporeda šest mjesta i gradova duž rivijere (Kastva, Matulja, Opatije, Ičića, Lovrana i Mošćeničke Drage) prema rasporedu na geografskoj karti, s Opatijom kao centralnom i najvećom točkom – novi je znak, logo Opatijske rivijere koji je danas predstavljen na press konferenciji u opatijskoj Villi Antonio u nazočnosti čelnika jedinica lokalne samouprave i direktora turističkih zajednica s Opatijske rivijere. Naime, turističke zajednice Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage, Ičića, Kastva i Matulja dobile su novi vizualni identitet koji je jučer predstavio Igor Mladinović iz Imaga, kreativni direktor na Projektu izrade vizualnog identiteta Opatijske rivijere.

– Raznolikost Opatijske rivijere vidljiva je od prirodno-klimatskih obilježja pa sve do povijesti, jezika, kulture i gastronomije. Bilo je potrebno stvoriti krovni logo sastavljen od elemenata koji predstavljaju cijelu rivijeru, da bi iz tog logotipa prirodno nastajali logotipi ostalih mjesta s prepoznatljivim obilježjima i gradom Opatijom kao centrom rivijere. Koloritom smo pratili prijelaz iz kontinentalnog područja kroz crvenu i smeđu boju (zemlja), preko žute (Opatija) do zeleno-plavog morskog spektra. Osim standardne primjene znak se lako transformira u komunikacijski znak za određene manifestacije poput karnevala, marunade, ribarskih večeri i slično, koristeći fotografije umjesto grafičkih simbola. Tako se niska krugova začas može pretvoriti u nisku maruna, bisera, šljunka... Iz istog loga stvoren je i prepoznatljivi logo za 170. godišnjicu organiziranog turizma. Ovo što smo napravili ambalaža je projekta bitnog za destinaciju čijim će se objedinjavanjem zasigurno napraviti korak ka uspjehu – objasnio je kreativni direktor projekta na predstavljanju novog vizualnog identiteta Opatijske rivijere čije je rješenje odabrano kao najbolje između ponuđenih radova agencija pristiglih na pozivni natječaj koji je održan tijekom studenoga prošle godine.

Priča bez politike
– Postojeći vizualni identiteti turističkih zajednica Opatijske rivijere nisu imali međusobnu poveznicu i nisu komunicirali jedinstvenu priču destinacije. Iz toga je proizašla potreba za kreiranjem jedinstvenog identiteta destinacije. Sada imamo logo koji će koristiti sve turističke zajednice i s kojim ćemo se jedinstveno predstavljati na tržištima – rekla je Suzi Petričić, direktorica TZ-a Grada Opatije, a gradonačelnik Opatije i predsjednik opatijskog TZ-a Ivo Dujmić dodao je kako je ideja o objedinjavanju Opatijske rivijere začeta s čelnicima jedinica lokalne samouprave.

– U ovoj priči nema politike. U početku ova ideja naišla je i na određeni otpor, no uspjeli smo se dogovoriti znajući da samo zajedničkom prezentacijom na svjetskom i europskom tržištu možemo puno postići. Raduje me što se u cijelu priču uključio i Kastav koji ima niz kvalitetnih događanja i koji se uklapa u priču o Opatijskoj rivijeri – naglasio je Dujmić.

Novi vizualni identitet Opatijske rivijere pohvalili su i predstavnici TZ-a i lokalni čelnici. Eni Šebalj iz Matulja rekla je da je logo jednostavan, čist, prepoznatljiv i pravi početak za novi uzlet u turizmu, predstavnici Kastva istakli su kako su sigurni da će započeti projekt u budućnosti pokazati dobre rezultate, a Riccardo Staraj iz Mošćeničke Drage dodao je kako se raduje što se Kastav uključio u projekt Opatijske rivijere i zahvalio se Ivi Dujmiću što je pokrenuo inicijativu o udruživanju na rivijeri, a u cilju povratka staroj turističkoj slavi. Poruku da se svi moraju potruditi da ovaj projekt uspije i da udahne život poslao je i predstavnik lovranske općine Branislav Petković.

Piše: Marina Kirigin

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved