Osijek
Pad
16.1.2014. 11:12:26h
U 2013. godini pet tisuća turista manje nego 2012.
Gospodarska je kriza utjecala i na broj dolazaka gostiju u Osijek, ističe Saša Uranjek
Espino Family / flickr.com

Osijek su u 2013. godini posjetila ukupno 40.922 turista, što je manje nego 2012., kada je u našem gradu bilo 45.748 turista.
U prošloj se godini bilježi i manje noćenja, ukupno 76.343, u odnosu prema 2012., kada je zabilježeno 80.856 noćenja.
Te smo podatke iščitali iz usporedne statistike koju su pripremili stručnjaci Turističke zajednice grada Osijeka. Saša Uranjek, direktor osječke Turističke zajednice, ocjenjuje da je gospodarska kriza definitivno imala utjecaja na broj dolazaka gostiju.
- To se vidi naročito kod poslovnih dolazaka, kojih je bilo manje nego u 2012. godini. Međutim, i prošle je godine kongresni turizam bio zastupljen u Osijeku te je organiziran velik broj seminara i kongresa, ali evidentno je da su tvrtke zbog krize smanjile mogućnost dolazaka poslovnih ljudi na takve skupove - ističe Uranjek.
S druge strane, dodaje naš sugovornik, veseli porast broja stranih gostiju, posebice u ljeto i jesen, kada je naš grad posjetilo više od dvije tisuće inozemnih gostiju. Rezimirajući turističku 2013. godinu, Saša Uranjek kaže da su, uz poslovne skupove, u naš grad goste privlačila i sportska zbivanja, poput međunarodnih natjecanja u streljaštvu i gimnastici, a Pannonian Challenge već je brendirana osječka manifestacija.
- Imamo najave dolaska većeg broja kruzera u 2014., a nadamo se da su naši gosti ponijeli dobre dojmove iz Osijeka i da će nas još koji put posjetiti - kaže Uranjek.
Usto, Turističko vijeće i Skupština Turističke zajednice grada donijeli su plan rada za 2014. te se dogovorili da će nastaviti prekinute manifestacije, kao što su Osječke ljetne noći, a pripremaju i enogastronomska događanja, kao i Advent u Osijeku, jer grad veličine Osijeka to zaslužuje.

Piše: Vesna Latinović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved