Zagreb
10.9.2013. 13:21:35h
Zagreb dobiva prvi kamp, domaći poduzetnik u Rakitje ulaže milijun eura
Kamp se otvara na proljeće iduće godine, uz 50 parcela i za prvu sezonu nekoliko bungalova, imat će restoran, wellness.
Kacir / wikipedia.org

Na proljeće iduće godine na mjestu nekadašnjeg gustiša uz jezero Rakitje otvara se prvi zagrebački autokamp. Investicija u koju se prije pet godina upustio zagrebački poduzetnik Krešimir Dubrović vrijedna je oko milijun eura, a budući obiteljski kamp trebao bi imati četiri zvjezdice, wellness i restoran te niz popratnih sportskih sadržaja, uključujući ribolov, koji je već popularan na Rakitju.

Pet godina posla
Dubrović je inače vlasnik marketinške agencije Pet-D te portala Idemvan.hr, a ulaganjem u kamp pronašao je novu nišu koja u Zagrebu, unatoč dugogodišnjim najavama, uopće nije iskorištena. "Zagreb nema nijedan kamp iako se o tome dugo govori. Istraživanjem tržišta došli smo do potvrde da za tim oblikom smještaja postoji velika potražnja, to  više što je Zagreb sve privlačnija destinacija stranim turistima. Zemljište u okolici jezera Rakitje izuzetno je atraktivno, jezero je bogato ribom i ima dugu tradiciju ribolovnih natjecanja. Područje ima svu infrastrukturu, a nalazi se u blizini grada i autoceste", objašnjava investitor, koji je ideju počeo realizirati prije pet godina, otkupivši zemljište, koje je potom prenamijenio i okrupnio.

Iako je administracija bila dugotrajna, Dubrović tvrdi da je imao veliku podršku Grada Sveta Nedjelje, čija je ekipa svu svoju papirologiju rješavala u roku. Kamp je dobio građevinsku dozvolu u ožujku ove godine, sagrađeno je 90 posto sadržaja. Imat će 50 parcela i za prvu sezonu nekoliko bungalova, na 15-ak parcela bit će postavljeni indijanski šatori, a u budućnosti je moguće i postavljanje mobilnih kućica. Uz kamp će cijele godine raditi restoran otvorenog tipa, wellness centar te zabavni park, a cijele godine u upotrebi će biti i bungalovi.

Piše: Marija Crnjak

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved