Osijek
Porast u Osijeku
3.1.2014. 12:46:52h
U 2013. godini povećan broj stranih turista u Osijeku, ali smanjio se broj domaćih
U prošloj godini Osijek je ostvario oko 90.000 noćenja, što je brojka na razini prijašnjih godina.
VelikiMeshtar / wikipedia.org

U prošloj godini Osijek je ostvario oko 90.000 noćenja, što je brojka na razini prijašnjih godina.

Gospodarska kriza koja se i dalje produbljuje očekivano je smanjila broj domaćih gostiju, i što se tiče individualnih dolazaka i kada je riječ o poslovnom turizmu (seminari, kongresi...) gdje, zanimljivo, nije došlo do pada broja takvih manifestacija koliko se smanjio broj sudionika na njima.

S druge strane, dobra je vijest da se nastavlja trend postupnog porasta broja stranih posjetitelja. To se ogleda prije svega u sve većem broju uplovljavanja kruzera u osječku luku; prošle godine tako je pristalo deset kruzera s ukupno 1.118 gostiju, a trebalo ih je biti čak 18, no zbog oscilacija vodostaja Dunava i Drave neki nisu mogli uploviti.

Sam Grad Osijek prošle je godine bio domaćin nekoliko važnih sportskih, kulturnih i gospodarskih manifestacija poput Europskog prvenstva u streljaštvu, Svjetskog gimnastičkog kupa, Pannonian Chalangea ili Sajma vina i turizma kao i nekoliko velikih gospodarskih skupova. Raduje i to što su se okolne turističke destinacije (prije svega Baranja i Đakovo) dodatno razvijale te su svojim brojnim jednodnevnim i vikend manifestacijama i blizinom Osijeku pridonijele poboljšanju turističke ponude i popravile "krvnu sliku" grada na Dravi.

A kakva će biti ova godina? Prema prognozama, trebala bi biti uspješnija od prošle, u prilog čemu govore najave tour operatera o većem broju dolazaka kruzera od prošlogodišnjeg. Također, u suradnji s privatnim sektorom, gospodarstvenicima i poduzetnicima te drugim jedinicama lokalne samouprave Turistička zajednica Osijeka planira nastaviti postojeće i razvijati nove sadržaje, posebice u vidu gastronomije, vinskog i kulturnog turizma.

Link na originalni članak: U 2013. godini povećan broj stranih turista u Osijeku, ali smanjio se broj domaćih

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved