Orahovica
Razvoj turuzma
2.1.2014. 22:57:15h
Orahovici uskoro i skijaška staza sa žičarom?
Povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu nepovratnih sredstava na temelju programa ''Fond za razvoj turizma'' u 2013. godini, odabralo je projekt Grada Orahovice „Turističko-rekreacijski centar Jezero – Hercegovac – Ružica grad'' u uži izbor za dodjelu sredstava iz predmetnog Javnog poziva.
VLADIMIR GRGURIĆ / glas-slavonije.hr

Povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu nepovratnih sredstava na temelju programa ''Fond za razvoj turizma'' u 2013. godini, odabralo je projekt Grada Orahovice „Turističko-rekreacijski centar Jezero – Hercegovac – Ružica grad'' u uži izbor za dodjelu sredstava iz predmetnog Javnog poziva. Grad Orahovica predložio je dva projekta, dvije etape gradnje turističke infrastrukture, koje su dio regionalnog projekta “Turističko-rekreacijski centar Jezero – Hercegovac – Ružica grad“, II. etapa, te – Aqua park (uređenje vodene površine i plaže na kupalištu jezera), V. etapa
– Planirana je skijaška staza sa žičarom, točnije gradnja staze, žičare i sustava za umjetni snijeg i prateći izletnički sadržaji u rekreacijskoj šumi Parka prirode kao dodatna turistička infrastruktura u funkciji svih etapa gradnje. Planirani zahvati usklađeni su sa strateškim dokumentima, ugrađeni su u Detaljni plan uređenja i Studiju utjecaja na okoliš. Predmet prijave izrada je kompletne tehničke dokumentacije za ishođenje dozvole glavnog projekta i dokumentacije za gradnju. Vrijednost izrade projektne dokumentacije iznosi 895.000 kuna, a procjena realizacije projekta iznosi 35,288.320 kuna - kaže gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.
Ako projekt prođe, naglašava gradonačelnik Nemec, Ministarstvo turizma financirat će izradu projektne dokumentacije s iznosom od 715.000 kuna, što je udjel u ukupnim troškovima izrade dokumentacije za predložene projekte do 80 posto, a preostali udjel osiguran je u proračunu Grada Orahovice.
- Nadamo se da će Povjerenstvo za odabir projekata i dodjelu nepovratnih sredstava prepoznati potencijal za konkurentan, aktivan i održiv turistički proizvod kontinentalnog područja, u iznimnom prirodnom i kulturnom okruženju Parka prirode Papuk - zaključuje gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.
Grad Orahovica tako je u novu 2014. godinu ušao s više nego dobrim korakom i ako se po jutru dan poznaje, turizam u 2014. godini mogao bi cvjetati.

Piše: V.Grgurić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved