Ministarstvo
31.12.2013. 11:22:00h
2014. liberalizacija turizma i ugostiteljstva, a do 2020. još 30.000 radnih mjesta
Turistička 2013. godina bila je za hrvatski turizam vrlo izazovna. Obilježili su je snižena stopa PDV-a na 10 posto te ulazak Hrvatske u EU.
fusion-of-horizons / flickr.com

ZAGREB - Turistička 2013. godina bila je za hrvatski turizam vrlo izazovna. Obilježili su je snižena stopa PDV-a na 10 posto te ulazak Hrvatske u EU. Kako ističe resorni ministar Darko Lorencin, godinu su obilježili i vrlo dobri rezultati turističkog prometa i to ne samo glavnog dijela turističke sezone, nego i pred i posezone. “Sa zadovoljstvom o rujnu možemo govoriti kao o dijelu glavne sezone, a izvrstan rujan slijedili su i jako dobri listopad i studeni. Dobre rezultate fizičkog prometa slijede i dobri prihodi od turističkih djelatnosti. Vjerujem da ćemo nakon dugo vremena premašiti brojku od sedam milijardi eura prihoda od turizma”, kaže ministar. Jedna od najvažnijih stvari za daljnji razvoj turizma u Hrvatskoj bila je usvajanje Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine. “Naš glavni cilj je do 2020. biti jedna od 20 turistički najkonkurentnijih zemalja svijeta. Kako bismo to ostvarili, računamo do 2020. godine podići razinu investicija na sedam milijardi eura. Također, do 2020. godine računamo da ćemo zaposliti dodatnih 30 tisuća ljudi direktno i indirektno u turističkom sektoru te da ćemo dosegnuti 14,3 milijarde eura ukupne turističke potrošnje”, najavio je Lorencin. Za 2014. godinu planirane su izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti i Zakona o pružanju usluga u turizmu, kojima će se omogućiti liberalizacija bavljenja ugostiteljskom i turističkom djelatnošću. Ministarstvo turizma sljedeće godine očekuje daljnje povećanje turističkog prometa te prihoda od turističke djelatnosti.

Piše: E.S.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved