10.9.2013. 12:43:16h
Pred Bjelolasicom još jedna propala sezona – u Vladi tek 'razvijaju programe', iz Županije savjete traže u Češkoj
Gotovo tri desetljeća otkako je u zaseocima Jasenak i Vrelo podno najviše planine Gorskog kotara Bjelolasice izgrađeno hotelsko naselje sa skijalištem, izgleda kao da se sve vratilo na sami početak
/ kaportal.hr

Gotovo tri desetljeća otkako je u zaseocima Jasenak i Vrelo podno najviše planine Gorskog kotara Bjelolasice izgrađeno hotelsko naselje sa skijalištem, izgleda kao da se sve vratilo na sami početak, kad je hotelsko naselje bila pusta ledina a planina izgledala onako kako je to priroda htjela. To se, naime, dade iščitati iz najnovijih izjava ministra regionalnog razvoja Branka Grčića i direktora županijske Razvojne agencije Viktora Šegrta.

Dok se Hrvatski olimpijski centar koji je to već poduže vrijeme samo po imenu, bori s nelikvidnošću, nagomilanim dugovima i provodi restrukturiranje koje podrazumijeva otkaze radnicima, ministar izjavljuje kako se razvijaju programi, regionalni, operativni i poduzetnički među kojima će biti i oni – turistički.

- Ako Bjelolasicu promatramo kroz tu prizmu, da to jeste i bitno za turizam i razvoj sporta i naravno da to jeste i poduzetnički projekt s tržišnom, komercijalnom dimenzijom, bit će kvalitetno razmotren kao prijedlog koji će doći i od agencije i od županije, rekao je prošlog tjedna ministar za Radio Ogulin, kao da je HOC ideja na papiru koju tek treba razmatrati hoće li biti realizirana ili ne. Sličan odgovor radnici HOC-a dobili su i od Šegrta koji se o pitanju Bjelolasice konzultira u Češkoj.

- Išli smo po konzultacije s nekim ljudima iz Češke, hoće li biti strukturni fondovi ili privatni investitori. Što u stvari jedan takav HOC gura dalje, je li to projekt “biti viđen” ili od nekog drugog interesa. To je jedan od županijskih, odnosno regionalnih prioriteta, zaključio je Šegrt. Što će zaključiti radnici posrnulog HOC-a i oni koji su na području grada Ogulina živjeli od turizma teško je reći, no nažalost je izvjesno da je pred Bjelolasicom još jedna propala sezona.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved