Kinezi u HR
5.10.2014. 10:39:37h
Kineski turisti podići će posezonu i predsezonu u Zadru i Hrvatskoj
Već nekoliko godina Kinezi slove kao najbogatiji turisti. Ostaju kratko i time više troše. Uskoro će ih od Hrvatske dijeliti tek jedna avionska linija.
zoetnet / flickr.com

Već nekoliko godina Kinezi slove kao najbogatiji turisti. Ostaju kratko i time više troše. Uskoro će ih od Hrvatske dijeliti tek jedna avionska linija. Direktna linija s Kinom mogla bi se sa Zadrom uspostaviti već krajem studenog ove godine, objavila je RTL Televizija.

"Radi se o Chongqingu, najvećem gradu u Kini, neki kažu i u svijetu, ima 34 milijuna stanovnika. To bi trebao biti početak projekta pred i postsezone da dovedemo kineske turiste u Republiku Hrvatsku u vremenu koje je nama najbolnije jer su naši hoteli zimi ipak prazni", izjavio je Mario Rendulić, predsjednik Chinese Southeast European Buisness Association (CSEBA).

Plan se svidio i Ministarstvu turizma i Turističkoj zajednici. Aranžman s gostima s Dalekog istoka bio bi čudotvorno rješenje za zimsku turističku "rupu".

"To bi za cijelu našu zemlju značilo puno, a kamoli za Zadar. Zadar bi onda postao centar nekakvih zimskih zbivanja jer bi tu bila velika koncentracija dolaska gostiju,  ljudi koji bi onda mogli iz Zadra i lijevo i desno, po cijeloj našoj domovini", rekao je Zvonko Šupe, direktor TZ Grada Zadra.

A upravo to bi i bio cilj desetodnevnih kineskih tura po Hrvatskoj. Uz Zadar i UNESCO-ve gradove na obali, obišli bi i Istru, nacionalni park Plitvička jezera, a posebno ih zanima Kumrovec, rodno mjesto za njih legendarnog maršala Tita. Iako manji od splitskog i zagrebačkog, zadarski aerodrom nametnuo se kao praktično rješenje.

"Sigurno je da mi možemo ponuditi bolje i veće popuste, a s obzirom da Zračna luka Zadar i sa svojim ostalim prednostima geografskim i sa dobrim vremenskim uvjetima, sigurno ima prednost pred drugim zračnim lukama", rekla je Irena Ćosić, direktorica Zračne luke Zadar.

Kinezima se Hrvatska već sada sviđa, čekaju samo da im postane još i bliža.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved