Bakar
9.7.2013. 12:16:33h
Otvoreno 9 biciklističkih staza u projektu 'Bakar Bike'
Otvoreno više od 160 kilometara novih biciklističkih staza, kojih ima ukupno 9 na području Grada Bakra a cjeli projekt pokrenut od strane TZ Grada Bakra nosi naziv 'Bakar Bike'. Uz svečano otvorenje i predstavljanje u sklopu Margaretinog Leta održana je i prva bakarska biciklijada.
Shirley Theresia / flickr.com

Otvoreno više od 160 kilometara novih biciklističkih staza, kojih ima ukupno 9 na području Grada Bakra a cjeli projekt pokrenut od strane TZ Grada Bakra nosi naziv “Bakar Bike”. Uz svečano otvorenje i predstavljanje u sklopu Margaretinog Leta održana je i prva bakarska biciklijada.

6. srpnja 2013, u 10 sati svečano su otvorene biciklističke staze Grada Bakra. Ovo je projekt turističke zajednice Grada Bakra koji nosi naziv “Bakar Bike” čiju su kvalitetu i potencijal prepoznali i ujedno pružili potporu Grad Bakar, Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica i Turističke zajednice Kvarnera. Devet novouređenih kružnih staza sa više od 160 kilometara, koje se provlače stoljetnim šumama, travnatim livadama i padinama prošaranim niskim raslinjem, privući će goste, posjetitelje i ljubitelje ovog vrlo popularnog sporta ili sve traženiji biciklizam kao aktivni odmor.

Nešto veća visinska razlika ovim su stazama dale posebnu čar uzbudljivosti i malo više zahtjevnosti. Projekt “Bakar Bike” otvoren je i predstavljen u sklopu manifestacije Margaretino leto 2013., a povodom otvorenja održat će se i prva Bakarska biciklijada na kojoj će sudionici na ruti dugoj 20 kilometara imati priliku upoznati ljepote i okusiti delicije bakarskog kraja na dva kotača.

Biciklisti će tijekom vožnje moći degustirati bakarsku vodicu, bakarski baškot, domaći sir i još po neka iznenađenja, dan će svi okupljeni završiti sa zajedničkim ručkom. Pozivamo vas da svoje možda zaboravljene bicikle izvučete iz kuta i obiđete bakarske biciklističke staze i tako spojite ugodno s korisnim.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved