Hrvatska 365
22.9.2014. 11:57:30h
Počela velika reklamna kampanja: oglasi za 4 milijuna kuna pune posezonu
Hrvatska je turistička zemlja za sva godišnja doba – radni je moto kampanje koju Hrvatska turistička zajednica pokreće u sklopu projekta “Hrvatska 365”, kojom se promoviraju ponuda i zanimljivosti na 22 lokacije u Hrvatskoj u posezoni.
Dalibor Tomic / flickr.com

Hrvatska je turistička zemlja za sva godišnja doba – radni je moto kampanje koju Hrvatska turistička zajednica pokreće u sklopu projekta “Hrvatska 365”, kojom se promoviraju ponuda i zanimljivosti na 22 lokacije u Hrvatskoj u posezoni.

Od ovog tjedna pa do 30. rujna traje web-oglašavanje HTZ-a na francuskom, talijanskom, njemačkom, slovenskom, norveškom, švedskom i britanskom tržišt, dok će na tržištima Njemačke i Slovenije oglašavanje trajati do 31. listopada. Vrijednost oglašavanja je oko 1,3 milijuna kuna.

U toj kampanji HTZ će oglašavati ponudu u posezoni na vrlo poznatim i “prometnim” portalima, među kojima su herold.at, fr.lastiminute.com, ffrandonnee.fr, lastminute.com, libero.it, web.de, dnevnik.si, lonelyplanet.com, guardian.co.uk i drugi.

Oglašivačka kampanja “Hrvatska 365” provodit će se tijekom rujna i u tiskanim medijima tih zemalja, a predviđeni iznos za oglašavanje je bruto 2,7 milijuna kuna, kažu u HTZ-u.

Tom kampanjom poruka o ponudi Hrvatske izvan glavne sezone stići će preko novina i revija kao što su “Krone bunt”, “Gusto Spezial”, BILD, “Suddeutsche Zeitung”, “Finance”, “Delo”, “Daily Telegraph”, “Sunday Times” i drugi. Osim oglašavanja, odabrane 22 lokacije bit će u listopadu u programu posebnih studijskih putovanja za novinare i agente u organizaciji HTZ-a.

I u novinama

Podsjetimo, projekt promoviranja posezone i predsezone zajednički rade Ministarstvo turizma i HTZ, a osnovni uvjeti koje destinacije trebaju zadovoljiti da bi se promovirale u posezoni jesu da u njima bude otvoreno minimalno 50 posto smještaja u hotelima i 50 posto restorana i barova, banke i drugo potrebno turistima.

Glavni ured HTZ-a pripremit će prezentacije za inozemne novinare te predstavnike specijaliziranih turističkih agencija koje prodaju paket-aranžmane u predsezoni i posezoni. Šest je proizvoda na koje se projekt fokusira: kultura, vino i gastronomija, biciklizam, poslovna putovanja, wellness i zdravlje te aktivni odmor, pojašnjavaju u HTZ-u.

– Riječ je o trajnom procesu koji će se odvijati u destinacijama. Tako će se prirodnim putem od lokalne razine prema regionalnoj kreirati turistički proizvodi te to treba biti sustavan proces kojemu je cilj produženje sezone – kaže ministar turizma Darko Lorencin, dodajući kako program “Hrvatska 365” treba shvatiti kao mozaik kojim će se slikati destinacije i cijela Hrvatska.

Piše: Ružica Mikačić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved