Kina-Hrvatska
21.9.2014. 8:46:56h
Kinesko turističko izaslanstvo u posjetu Hrvatskoj, uskoro i letovi iz Kine
Predstavnici kineskih touroperatora i turističkih agencija danas stižu u devetodnevni posjet Hrvatskoj.
Luke Ma / flickr.com

Predstavnici kineskih touroperatora i turističkih agencija danas stižu u devetodnevni posjet Hrvatskoj. Delegacija će u Hrvatskoj boraviti u organizaciji putničke agencije DC Travel i udruge CSEBA, što je rezultat priprema turističkih aranžmana za period posezone i predsezone 2014/2015 uz podršku Ministarstva turizma RH i Hrvatske turističke zajednice.

Kineska delegacija će tijekom ove posjete razgledati smještajne kapacitete na Jadranu te posjetiti Zagreb, Kumrovec i Krapinske toplice.

Kako su i najavili sredinom ove godine iz CSEBA-e, čarter letovi sa kineskim turistima bi uskoro mogli stizati u Hrvatsku direktnim letom iz Kine. Za sada, koliko je poznato,  prvi letovi su planirani za Hrvatsku iz grada Chongquinga, pa je za očekivati da će trud hrvatskih "pionira" biti uspješan obzirom da Chongquing i regija imaju 30 milijuna stanovnika. Chongquing je u ovom trenutku najbrže rastući grad na svijetu. Već je poznato kako kineski turisti traže nove destinacije pa u tom kontekstu i Hrvatska ima veliku šansu. Planirani letovi trebali bi ostvariti 60.000 noćenja u razdoblju između studenog 2014. i lipnja 2015.

Krajem prošle godine bivši predsjednik Mesić i predstavnici CSEBA-e su prezentirali potencijal hrvatske turističke ponude na dvije međunarodne konferencije u Pekingu i Šangaju. Sa svoje strane aktivno je i hrvatsko veleposlanstvo u Pekingu koje diplomatskim kanalima poziva na suradnju u turizmu.

Treba podsjetiti da je i ministar turizma Darko Lorencin u travnju ove godine posjetio Kinu i naglasio da je za što bolju turističku suradnju između Hrvatske i Kine potrebno uvesti direktnu zračnu liniju između dviju zemalja. Kineska strana složila se s time navodeći da je pri otvaranju zračne linije potrebno voditi računa o dovoljnom broju putnika i ukupnoj profitabilnosti.

O rastu kineskog interesa za Hrvatsku svjedoči i podatak da je u prvih sedam mjeseci ove godine našu zemlju posjetilo čak 35 posto više kineskih turista nego u istom lanjskom razdoblju.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved