Pakrac
Prvi hotel
15.9.2014. 6:02:34h
Grad Pakrac uskoro će opet imati hotel
Pakrac će ponovno imati hotel, i to nakon stanke od gotovo dvije godine. Naime, Grad Pakrac, u čijem je 70-postotnom vlasništvu hotel, odlučio ga je dati na upravljanje Poduzetničkom centru, koji je suvlasnik preostalih 30 posto.
AGM kruna / glas-slavonije.hr

 Pakrac će ponovno imati hotel, i to nakon stanke od gotovo dvije godine. Naime, Grad Pakrac, u čijem je 70-postotnom vlasništvu hotel, odlučio ga je dati na upravljanje Poduzetničkom centru, koji je suvlasnik preostalih 30 posto.
- Sve upućuje na to da je hotel Pakracu potreban. Mi smo do sada poslovne ljude i druge goste koji su dolazili u naš grad upućivali u hotele u Lipiku ili Daruvaru, no sada je lipički hotel prodan. Posljednji zakupnik prostora prije dvije godine imao je 998 noćenja godišnje, što dokazuje da zanimanje postoji. Nažalost, na tri natječaja objavljena u proteklom razdoblju otkako je hotel zatvoren, nitko se nije javio, iako smo cijenu najma neprestano snižavali pa smo ga posljednji put čak nudili za nula kuna. Stoga smo bili prisiljeni ići na ovu varijantu. Naš interes nije da se Poduzetnički centar dugoročno bavi ugostiteljstvom, pa se nadamo kako će se ovdašnji ugostitelji, ako vide da hotel može opstati, javiti na budući natječaj – objasnio je gradonačelnik Davor Huška.
Pakrački je hotel u cijelosti obnovljen u okviru IPA programa, za što je utrošeno 4,5 milijuna kuna. Hotel, međutim, nije trenutačno u cijelosti opremljen, jer je bivši zakupnik prostora svoju opremu odnio. Kapacitet hotela je 35 ležaja ali ih se sada gostima može ponuditi samo 17, a ostale treba kupiti.
- Prazna nekretnina za vlasnika znači trošak i ako se uzme u obzir da ljudi povremeno doista traže smještaj u našem gradu, jasno je zbog čega je odlučeno staviti hotel u funkciju. No osim kreveta nedostaju i perilica, sušilica, hladnjak... Trebalo bi uložiti minimum 300.000 kuna da se prostor opremi i stavi u funkciju kao hotel. Mi u prvoj fazi planiramo osigurati smještajni prostor za eventualne goste, a to znači da ćemo im nuditi samo noćenje i doručak. U ovoj fazi ne planiramo zapošljavati nove ljude, nego će te poslove obavljati postojeći u Poduzetničkom centru koji će ići na edukaciju – kazala je direktorica Poduzetničkog centra Vida Iličić. Pakrački hotel svoja bi vrata ponovno trebao otvoriti 1. listopada.

Piše: AGM Kruna

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved