Njivice
9.7.2013. 0:01:46h
Jahanje u Njivicama kao aktivni odmor na Kvarneru
Nakon što je ekipa Kvarner News-a osvojila vrh Risnjaka (1528 mnv), u nešto drugačijem sastavu posjetili smo Konjički klub Njivice, koji svojim uslugama već duži niz godina upotpunjava turističku ponudu otoka Krka.
mikebaird / flicker.com

U neposrednoj blizini Njivica, pored glavne ceste radi jednostavnijeg pristupa nude se jahačke ture za jahače sa i bez iskustva. Pod stručnim vodstvom voditeljice, Laure Kolić, i prvi susret s konjima, ubrzo je iz straha prerastao u zadovoljstvo. Ako se i odlučite na aktivni odmor ovog tipa, što vam mi osobno preporučamo, svakako bi pri vrhu prioritetne liste trebao stajati Konjički klub Njivice.

Mi bez iskustva i sa oskudnim znanjem o jahanju te prvenstveno ponašanju u blizini konja kao i opremanju istih, uz voditeljicu Lauru brzo smo savladali osnove, te nakon četkanja i osedlavanja zajahali smo i krenuli u trosatnu turu oko predivnog jezera. Uz obalu jezera te šumskim putem ispred nas se otvorila ravnica stvorena samo za uživanje u jahanju. Prizor su uljepšali slobodni boškarini, konji i magarci koji su slobodno pasli ispred nas. Jahači sa iskustvom na tom su mjestu pokazali kako galopirati i kasati, a svjesni činjenice da iza toga stoje sati i sati jahanja nismo ni pokušavali izvesti nešto slično.

Kako bi razbili monotoniju ravnice krenuli smo uzbrdo te kraj lovačkog doma malog jezerca i preko brežuljkastog terena stigli na polaznu točku tj. staja Konjičkog kluba Njivice. Ovo je samo jedna od brojnih relacija koje nude u klubu Njivice. Kako smo konje pripremali prije polaska tako smo i nakon jahanja morali nagraditi ove snažne i lijepe životinje.

Nahraniti, napojiti i ono njima najdraže okupati, šamponiranje i pranje zuba jednako je razveselilo i konje i nas. Jahanje smo završili, ali ne i odmor tako se vesela ekipa puna dojmova okupala na plažama malog turističkog mjesta Njivice koje je već prepuno turista.

Blizina mora, mogućnost nesmetanog prilaza s konjima na dvije obale otoka Krka, jezero, livade i šume otoka prednosti su kojima raspolaže Konjički klub Njivice. Jahanje ovim terenom lako je prilagoditi i djeci u čemu ovaj klub ima iskustva, budući su u jednom periodu svog postojanja održavali i terapijska jahanja za najmlađe. Vaša iskustva napišite u komentarima, a svi vi koji to iskustvo trebate steći, informirajte se o slobodnim terminima. Sretno!

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved