Više dolazaka i noćenja
7.9.2014. 7:52:19h
Sjajni podaci turističke sezone!
Postoji velika mogućnost da ove godine Vir ostane na prvom mjestu u Zadarskoj županiji po broju noćenja
Barry Keleher / flickr.com

Objavljeni su rezultati turističke sezone u kolovozu. Prema statističkim podacima, u Zadarskoj županiji Vir je u prvih osam mjeseci ove godine apsolutni rekorder po broju ostvarenih turističkih noćenja. Od 2009. godine Vir je ustaljeno prvi po broju ostvarenih turističkih noćenja u prvih sedam mjeseci na prostoru Zadarske županije. Od 2012. godine redovno se u prvih osam mjeseci bilježi prelazak brojke od milijun noćenja, a ove je godine po prvi put prijeđena brojka od 100 000 turističkih dolazaka. Kako stvari trenutno stoje postoji velika mogućnost da ove godine Vir ostane na prvom mjestu u Zadarskoj županiji po broju noćenja, odnosno ispred Zadra, Biograda na Moru, Paga i ostalih turističkih destinacija.

U prvih osam mjeseci ove godine ostvarena su 1 209 052 turistička noćenja i 109 465 turističkih dolazaka. To je za 25,7% više turističkih noćenja i za 22% više turističkih dolazaka u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U strukturi gostiju najviše je domaćih turista koji u ukopnom broju dolazaka sudjeluju s 35,57%, a slijede ih gosti iz Mađarske s 14,61%, Slovenije s 11,76%, Njemačke s 10,13%, Slovačke sa 6,46%, Češke s 5,47%, Bosne i Hercegovine s 4,89%, Austrije s 3,74%, Poljske s 3,60%, Srbije 0,56% itd.

Dnevnik Nove TV donosi podatke za Grad Zagreb koji je u odnosu na prošlogodišnji kolovoz ostvario čak 20% više noćenja i 13% više dolazaka. Na Jadranu, u odnosu na lanjski kolovoz, najveći porast bilježi Splitsko-dalmatinska županija s porastom od 8% u noćenjima i 13% u dolascima turista. Tu je, prema informacijama Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije, u prvih 8 mjeseci ove godine ostvareno milijun i 846 tisuća dolazaka, odnosno postignuti su 10% bolji rezultati u dolascima i 6% u noćenjima. Split bi ove godine mogao ostvariti povijesni uspjeh – bilježi čak 20% više dolazaka i 22% više noćenja.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved