Šibenik
Turistički boom
4.9.2014. 6:12:31h
Privatni smještaj u središtu Šibenika bilježi rast od čak 69 posto!
Odličan je bio šibenski turistički kolovoz. Ili, Šibenik bilježi značajan porast obujma turističkog prometa u proteklome mjesecu u odnosu na prošlogodišnji kolovoz.
Ramón / flickr.com

Odličan je bio šibenski turistički kolovoz. Ili, Šibenik bilježi značajan porast obujma turističkog prometa u proteklome mjesecu u odnosu na prošlogodišnji kolovoz.

Prema podacima šibenske Turističke zajednice, u kolovozu je u Šibeniku boravilo 10 posto više gostiju nego u istome mjesecu lani, a ti turisti ostvarili su pet posto noćenja više.

Tim podacima oduševljen je šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji je odavno zajahao na turistički val, smatrajući tu gospodarsku granu jednom od rijetkih šibenskih razvojnih šansi.

– Ovi pozitivni šibenski turistički rezultati, u godini u kojoj su prognoze za sezonu bile obeshrabrujuće, zajednički su uspjeh turističkih djelatnika, djelatnika u kulturi, mladih ljudi koji su nam pomogli kreirati brojna događanja u gradu, organizatora festivala, koncerata, ali i građana koji su se bilo kroz Raspršeni hotel ili samostalno odlučili priključiti novom šibenskom turističkom ruhu – kazao je Burić.

Uspjeh privatnog smještaja

Odmah je naglasio da će se maksimalno zalagati za razvoj šibenskog turizma. Teško je oteti se dojmu da je na taj način želio uputiti poruku onima koji su žestoko protiv noćnog života u Šibeniku.

– Ova je godina početak turističkog razvoja Šibenika. Riječ je o uspješnom početku, koji ćemo iz godine u godinu nadograđivati valorizacijom kulturno-povijesne baštine te poticanjem novih turističkih investicija koje su u tijeku, ali i onih koje su najavljene, kao i uvođenjem novih sadržaja za goste našega grada. Taj uzlazni trend više nitko neće moći zaustaviti – poručio je šibenski gradonačelnik.

Najveći porast turističkog prometa ostvario je segment privatnog smještaja, osobito uže područje grada. Taj podatak koliko veseli, toliko i upozorava da stara šibenska gradska jezgra sve više postaje spavaonica koja će punim plućima živjeti samo nekoliko ljetnih mjeseci.

– Ukupno, privatni smještaj bilježi rast od šest posto, dok smo na užem području Šibenika evidentirali čak 69 posto noćenja više nego lani – izvijestio je Dino Karađole, direktor šibenskog TZ-a.

Kumulativno, u prvih osam mjeseci 2014. godine na području Šibenika ostvareno je oko 879.000 noćenja, ili 2,5 posto više nego u istom razdoblju 2013. godine.

U istom razdoblju Šibenik je posjetilo oko 174.000 turista, odnosno osam posto više nego lani. Najviše noćenja ostvarili su Nijemci, a slijede Francuzi i Slovenci.

Rast i na godišnjoj razini

U prvih osam mjeseci ove godine na području Šibenika ostvareno je oko 879.000 noćenja, ili 2,5 posto više nego u isto vrijeme lani. U istom razdoblju Šibenik je posjetilo oko 174.000 turista, odnosno osam posto više nego 2013. godine.

Piše: Krešimir Gulin
Link na originalni čanak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved