Posezona
2.9.2014. 5:33:41h
I od babljeg ljeta očekuje se zraka rasta
S obzirom na sve okolnosti, za sada smo zadovoljni time kako protječe ova vrlo izazovna sezona, čiji glavni dio je iza nas. Prikupljamo podatke o turističkom prometu u kolovozu i oni će nam biti dostupni krajem tjedna pa ćemo tada moći točno kazati kakav je bio kolovoz.
ahenobarbus / flickr.com

S obzirom na sve okolnosti, za sada smo zadovoljni time kako protječe ova vrlo izazovna sezona, čiji glavni dio je iza nas. Prikupljamo podatke o turističkom prometu u kolovozu i oni će nam biti dostupni krajem tjedna pa ćemo tada moći točno kazati kakav je bio kolovoz.

No, prema svim informacijama, on je protekao u skladu s očekivanjima. Misli su nam već odavno na rujnu i 2015. godini.

Od posezone očekujemo još koji postotak rasta u odnosu na lani, ali puno će ovisiti i o vremenu. Vidjeli ste kako kampovi reagiraju u srpnju na vremenske (ne)prilike, no, po najavama koje imamo, do sredine rujna je hotelski smještaj jako dobro popunjen i očekujemo dobru posezonu – kazao je u ponedjeljak u Trogiru Darko Lorencin, ministar turizma, komentirajući dodsadašnji tijek sezone.

Ministar Lorencin u Trogiru je boravio povodom proglašenja tog grada šampionom turizma Hrvatske u 2014. godini po izboru novinara "Večernjeg lista", te je tom prilikom obišao Trogir i razgovarao o turističkim planovima s gradonačelnikom Antom Stipčićem i njegovim suradnicima, dok su na svečanosti proglašenja Trogira turističkim šampionom sudjelovali i Zlatko Ževrnja, župan Splitsko-dalmatinski i Joško Stella, direktor ureda TZ županije.

'Hrvatska 365'

Posebna pozornost Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, kazao je tom prilikom Lorencin, trenutno je usmjerena ka pilot-projektu radnog naziva "Hrvatska 365" koji bi trebao osigurati stalne dolaske gostiju tijekom posezone i predsezone i tako produžiti glavni dio sezone i donijeti bolju zaradu turističkim mjestima.

- Turizam traži i zahtjeva puno više kreativnosti i osmišljavanja kako bi se kreirao doživljaj za svakog gosta. Zato će sva turistička mjesta koja svoju ponudu osmisle na način da gostima i u mjesecima izvan glavne sezone ponude atraktivna događanja, izlete, obilaske i manifestacije kojima će ih privući, imati značajnu potporu Ministarstva turizma i HTZ-a.

Tako će odabrane lokacije koje su se kandidirale za posezonsku turističku ponudu, morati osigurati da im u mjestima sva sadržajna, uslužna, turistička, komunalna i javna infrastruktura bude u punom pogonu i u posezonskim mjesecima, dok će HTZ takve projekte pratiti jakim oglašavanjem na inozemnim tržištima. Prvi efekti tako osmišljene turističke ponude izvan glavne sezone očekuju se u predsezoni iduće godine, kazao je Lorencin na svečanosti u Trogiru.

Piše: R. Mikačić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved