Donji Miholjac
Novi projekti
15.8.2014. 6:11:18h
Donjem Miholjcu odobrena četiri turistička programa od ukupno pet prijavljenih
Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca kandidirala je pet programa za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima na otvorenom Javnom pozivu Hrvatske turističke zajednice 2014. godini.
Melia Vidaković / glas-slavonije.hr

Turistička zajednica grada Donjeg Miholjca kandidirala je pet programa za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima na otvorenom Javnom pozivu Hrvatske turističke zajednice 2014. godini.
Od kandidiranih pet programa odobrena su četiri programa u vrijednosti 130.000 kuna nepovratne financijske potpore s namjenom programa razvoja i unapređivanja turističke ponude destinacije, programe edukacija, programe korištenja javne turističke infrastrukture te programe unapređivanja djelovanja turističkih zajednica, potvrdila nam je voditeljica Turističkog ureda turističke zajednice Donji Miholjac, Melia Vidaković.
Uz obnovu i dopunu turističke smeđe signalizacije iz područja uređenja javne turističke infrastrukture, kreće i projekt postavljanja interaktivnog infokioska – u sklopu programa unapređivanja djelovanja turističkih zajednica (izrada i ažuriranje alata e-marketinga, elektronska destinacijska informacijska baza, interaktivni kartografski sustav, pregled znamenitosti grada, panorame i ostale opće i turističke informacije) te nabava klupa i stolova za potrebe održavanja manifestacija i događanja na izletištu Stara Drava. Posebno je značajan program Turizam baštine - „Slavonija u zjenici oka“ koji obuhvaća prezentacije tradicionalnih zanata i običaja.
- Prvi dio programa prezentacije tradicionalnih zanata i običaja koji traje od lipnja do listopada ove godine, realiziran je u mjestu Golinci u suradnji s Turističkim uredom grada Harkanya iz Mađarske nakon što je potpisan Ugovor o zajedničkoj promidžbi i suradnji. On ima za cilj očuvanje, zaštitu kulturne baštine, obogaćivanje turističke produžene sezone i slično, a sastoji se od nekoliko prezentacija tradicionalnih zanata i običaja u etnokući etnoudruge “Šokica” Golinci. Etnokuća ove udruge obiluje i različitim predmetima, alatima, namještajem i radnim strojevima koje su koristili naši predci krajem 18., početkom 19. i tijekom 20. stoljeća, naglašava Vidaković, dodajući kako je posebna atrakcija prezentacija vršidbe žita ručno i konjima.
S obzirom na potpisani ugovor s kolegama iz Mađarske, na svim plakatima ove manifestacije “Slavonija u zjenici oka” programska događanja najavljena su na hrvatskom i mađarskom jeziku, a sve ove prezentacije Turistički ured grada Harkanja objavljuje i u svojim medijima.

Piše: L.Aničić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved