Bilje
Slavonski turizam
7.8.2014. 5:40:34h
Bogatstvo eno i gastroponude nepresušan motiv za dolazak turista u općinu Bilje
U promociju našeg odredišta uložili smo značajnija sredstva za marketing, kaže Danijela Mihaljević
/ glas-slavonije.hr

O pćina Bilje jedna je od najrazvijenijih općina kontinentalnog turizama u Hrvatskoj, dok je u Osječko-baranjskoj županiji ona po svim elementima, prije svega smještajnim kapacitetima i broju dolazaka i noćenja turista, na prvom mjestu.
U protekle tri godine ona je obogaćena i s četiri nova smještajna kapaciteta i jednim restoranom, tako da je sada na njezinu području registrirano više od 40 turističkih objekata, od čega je 30 privatnih smještaja, pet restorana, kamp odmorište, konjički klub, ekogospodarstvo, izletište i nekoliko caffe barova.
Kako saznajemo od Danijele Mihaljević, direktorice TZ općine Bilje, u prvih šest mjeseci ove godine ostvareno je 1217 dolazaka (912 domaćih, 305 stranih) i 3843 noćenja (3014 domaćih i 829 stranih) gostiju, što je, zbog nepovoljnih vremenskih prilika, ipak za nekoliko postotaka manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Najveći broj dolazaka bilježe domaći turisti koji najviše popunjavaju kategorije privatnog smještaja - sobe za iznajmljivanje i obiteljska turistička seljačka gospodarstva.
- Osim sportskih sadržaja i sadržaja aktivnog turizma (vožnja čamcima, kajaking, jahanje...), dodatne sadržaje u općini Bilje nude brojne manifestacije koje se održavaju u predsezoni i posezoni jadranskog turizma, zbog čega i pozdravljamo brojne načine potpora Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice, koje nam u tome i pomažu - kaže Mihaljević.
Nakon rekordne 2008. godine kada je turizam u Baranji bio na svom vrhuncu, sljedeća rekordna sezona u općini Bilje je bila 2013. godine. “No to se nije dogodilo slučajno. Naime, u promociju našeg odredišta uložili smo značajnija sredstva za marketing. Izradili smo aplikacije TZO Bilje namijenjene za pametne telefone i tablet uređaje. Značajna sredstava uložili smo i u izradu nove moderne web stranice TZO Bilje, koja je prevedena na tri strana jezika”, dodaje Mihaljević.
Pritom ističe da, iako su mala općina, ali s mnogo raznovrsnog potencijala, bogatstvo eno i gastroponude nepresušan im je izvor motiva za realizaciju brojnih manifestacija. Njega osobito prikazuju na Etno susretima, Ribarskim danima u Kopačevu, Festivalu paprike u Lugu, Danu dvorca Eugena Savojskog i drugima.
- U pripremi tih manifestacija nastojimo dati sve od sebe da motivi dolaska posjetitelja budu zadovoljeni, a to kroz izvrsnu hranu i pića, bogat zabavni program, promociju kulturno-povijesnih obilježja te prikaz multikulturalnih sadržaja nacionalnih manjina - kaže Mihaljević.

Piše: Nikola Vukadinović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved